Avukattı şimdi marangoz oldu

Güncelleme Tarihi:

Avukattı şimdi marangoz oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2008 00:00

İzmir sosyal yaşamının tanınmış isimlerinden Banu Ergut, asıl mesleği olan avukatlığı bırakarak, Alaçatı’da "Banu’nun Marangozhanesi" adlı atölye açtı.

2002’den beri yılın yedi ayı Alaçatı’da yaşayan Ergut, dekorasyon işinin yanı sıra rüzgar sörfüne gönül veren sporculara koçluk yapıyor.

İSTANBUL’da Hukuk Fakültesi’ni bitirip 10 yıl yaşayan, iki yıl da avukatlık yapan Banu Ergut, 1999’da İzmir’e döndü. Ergut, İzmir serüvenini şöyle anlatıyor:

"Konak Pier Pazarlama Koordinatörlüğü, Basmane Meydanı’ndaki World Trade Center Pazarlama Müdürlüğü görevlerinde bulunduktan sonra profesyonel iş hayatından yiyecek içecek sektörüne geçtim. Bu arada İzmir gece hayatının gözde eğlence mekanları Kordon’daki Blue Miles, Aya Yorgi Koyu’ndaki Sole Mare, Shayna, Alsancak’taki Birdy adlı mekanların dekorasyon ve işletmesini üstlendim. Fark ettim ki en sevdiğim ve daima yapmak isteyeceğim iş dekorasyon. Dekorasyonla uğraşmaktan keyif alıyorum. Ve keyif aldığım işi yapma kararı aldım. İzmir’in tanınmış mobilya atölyelerinden Ali Zeybek ve Oğulları’yla çözüm ortaklığı yapmaya başladım. Dizayn, prototip hazırlama, atölye çalışmalarının hepsinde tecrübe kazandım. Alaçatı’da Zeytin Konak Otel ve TUR 58 adını taşıyan iki otelin tüm mobilya tasarımlarının yanı sıra İzmir’in tanınmış isimlerinin Çeşme’deki evlerinde birçok çalışmaya imza attım. Ustalarla atölyede zımpara, rende, boya yapmak, çıta çakmak benim için büyük keyif. Ahşap kokusunu çok seviyorum, yaratıcılığımı artırıyor. Eski mobilyaları yaşatmak, bunları yurt dışına ihraç etmek için çalışmalarım sürüyor. Sanal alemde de facebook sitesinde kurulan Banu’nun Marangozhanesi de büyük ilgi görüyor. Özellikle Çeşme ve Alaçatı mimarisine, dokusuna uygun evlerin dekorasyonu, mobilyalarını tasarlamaya devam edeceğim."

Patronların da koçu

Alaçatı’daki rüzgar sörfü merkezindeki genç sporculara da koçluk yaptığını belirten Ergut, "Burada sörf yapan gençlerin antrenörleri olmadığı için eski bir sporcu olarak koçluk ve danışmanlık yapıyorum. Kişisel gelişimleri için yoga, nefes teknikleri, beslenme şekilleri, moral, motivasyon konularında yardımcı oluyorum. Koca bir yarış sezonunda burada bir hayatı paylaşıyoruz. Suları, vitaminleri, beslenmeleri, ağrı tedavileriyle ilgileniyorum. Çok özel enerji çalışmaları yapıyorum. Alaçatı’da yaşamaktan büyük keyif alıyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!