Avrupalı hastanın konforu Denizli'den

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı hastanın konforu Denizliden
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2012 10:14

Denizli’de faaliyet gösteren Makroteks, Avrupa'nın dört ülkesindeki hastanelere çarşaf, nevresim, pijama, ameliyat önlüğü ve hasta bezi ihraç ederek, yılda 400 bin dolar döviz kazandırıyor.

Haberin Devamı



Ankara Yolu üzerinde 1995 yılında Cemeteks iştiraki olarak kurulan Makroteks, 20 ülkeye havlu, bornoz, çarşaf ve nevresim ihracatı yaparken, Avrupa'da bir müşterisi aracılığıyla hastane tekstili üretimi de yapmaya başladı. Slovenya ile başlayan hastane tekstili ihracatı, gelen talepler üzerine Almanya, Slovakya ve Avusturya'ya da yapılmaya başlandı. Makroteks, bu dört ülkede hastanelere çarşaf, nevresim, pijama, ameliyat önlüğü, hasta bezi ihraç etmeye başladı. 20 ülkede 100'den fazla müşterilerine ihracat yaptıklarını söyleyen Makrokteks Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, hastane koleksiyonunu dört ülkeye gönderdiklerini, Denizli'ye 400 bin dolar döviz kazandırdıklarını söyledi.
Aynı zamanda Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanlığı (BASİAD) görevini de yürüten Memişoğlu, Avrupa'da müşterilerinden gelen talep üzerine hastane tekstiline yöneldiklerini belirterek, “Geçen yıl dört ülkeye gönderdiğimiz pijama, çarşaf, nevresim, ameliyat önlüğü gibi tekstil ürünlerinin miktarı 100 bin adeti geçti. Hastane tekstilini geliştirip başka ülkelere de göndermek amacındayız. Bu konuda girişimlerimiz sürüyor” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!