AVRUPA’YA GÖZDAĞI

Güncelleme Tarihi:

AVRUPA’YA GÖZDAĞI
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2011 00:00

Eurochallenge Cup’ta çeyrek finale kalarak tarih yazan yeşil-kırmızılı ekip Top 16’nın en skorer ve en yüksek yüzdeli hücum eden takımı oldu. Rotayı Final-Four’a çeviren Kaf-Kaf, dev organizasyona ev sahipliği yapmak için İzmir’den destek istiyor.

Haberin Devamı

BELÇİKA’nın Mons takımını deplasmanda 87-76 yenip Krka Novo Mesto’nun ardından grup ikincisi olarak Eurochallenge Cup’ta ilk kez çeyrek finale kalan Pınar Karşıyaka, takım istatistiklerindeki performansıyla rakiplerine şimdiden gözdağı verdi. Çeyrek finalde Rus temsilcisi St.Petersburg ile eşleşen Kaf-Kaf 84.1 ortalamayla Top 16’nın en skorer ekibi olurken, yüzde 49.3’lük isabet oranıyla da en yüzdeli hücum eden takım unvanını kazandı. Maç başına 10 top çalarak bu kategoride Fransız Nancy’nin ardından ikinciliği elde eden Pınar KSK, savunmasının da güçlü olduğunu gösterdi.

Çok önemli başarı

? Çeyrek finale kalmanın çok önemli başarı olduğunu söyleyen Şube Başkanı Nazım Torbaoğlu, “Rakamlar kupada favori olduğumuzu gösteriyor” dedi. St.Petersburg serisi öncesi özgüvenlerinin yüksek olduğunu vurgulayan Torbaoğlu, “Eurochallenge’ın en etkili takımıyız. Gruptan ikinci çıkmak sadece saha avantajını kaybettirdi. Ancak F.Bahçe Ülker, Efes Pilsen gibi iddialı takımları dize getiren ekibimizin, St.Petersburg’u rakip sahada yeneceğine inanıyorum. Final Four’a kalıp, tarih yazacağız” dedi.

Başvuru yapılacak

Haberin Devamı

? Final Four’a ev sahipliği konusunda FIBA’nın, çeyrek finale kalan sekiz takımdan da başvuru bekleyeceğini kaydeden Torbaoğlu konuşmasını şöyle tamamladı: “Biz başvurumuzu yapacağız. St.Petersburg serisini geçersek, camiamızla bir Avrupa kupası finali, hatta şampiyonluk coşkusunu yaşamak istiyoruz. Final Four’u almak için de kentin ileri gelenlerinden destek bekliyoruz. Belçika’da maçtan sonra hep beraber şarkılar söylendi, tezahürat yapıldı. Bu ekip İzmir’in adını Avrupa’da daha çok duyuracak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!