Atlantis adıyla dünyaya açıldı

Güncelleme Tarihi:

Atlantis adıyla dünyaya açıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2012 00:00

İzmir’de 44 yıl önce kurulan Karakaş Kuyumculuk, Amerika’dan sonra İtalya’ya açıldı. Atlantis markasıyla 50 milyon dolarlık ihracat yapan firma, dünya markası olmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

KUYUMCULUK sektörünün ana tedarikçilerinden İzmirli Karakaş Kuyumculuk’un Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş, New York başta olmak üzere ABD’deki 47 toptan satış mağazalarının ardından İtalya’ya girdiklerini belirtti, “Dünya markası olma yolunda ilerliyoruz” dedi.

Dünyanın yakından izlediği Fortune Ekonomi Dergisi’nin yaptığı araştırmalarda Türkiye’de en iyi büyüme gösteren ilk 500 şirketi arasına giren Karakaş Kuyumculuk, yurtiçinde 3 bin kuyumcuya altın, elmas ve pırlanta tedarik ediyor. 44 yıl önce İzmir’de kurulan şirket, ‘Atlantis’ markasıyla son beş yılda Amerika’ya 50 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Son yıllarda geleneksel üretim anlayışından çağdaş üretim anlayışına geçen ve zengin ürün çeşidi ile dikkat çeken Karakaş’ın Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş, “Özellikle Türkiye’de altın çok önemli. Çünkü yastık altı kültürü hala sürüyor. ISO 9001:2000 kalite yönetim belgesiyle üretim ve pazarlama alanındaki ciddiyetimizi gösteriyoruz. Karakaş ailesi olarak sattığımız ürünlerle birlikte verdiğimiz garanti kartları, perakendeci kuyumculardaki garanti sertifikaları ve Ayar Evi Laboratuvarı ile kalite standartlarına uygun üretim yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

MİTOLOJİK MARKA

Karakaş Kuyumculuk’a ait ‘Atlantis’ markası mitolojiye dayandığı için seçilmiş. Atlantis, var olduğuna bugün de inanılan ve zengin hazinelere sahip kayıp bir kıta. Karakaş Kuyumculuk bu nedenle kayıp kıtayı beş yıl önce marka olarak seçti. “Atlas’ın adası”, Platon’un Timaeus ve Critias kitaplarında bahsettiği efsanevi batık bir kıta ve uygarlık. Platon’a göre Atlantis, “Herkül Sütunları’nın ötesinde” yer alır. Batı Avrupa ve Afrika’nın birçok kısmını fetheden ve Solon’un zamanından 9,000 yıl önce (yaklaşık M.Ö.9500) Atina’yı fethetmeye çalışan, hazineleri ile zengin bir uygarlık.

FİYAT ARTACAK

İçinde bulunduğumuz yıl içinde altın piyasasının büyük değişiklikler göstereceğini söyleyen Kamil Karakaş, “Amerika’da seçim çalışmaları altın piyasasını etkileyecek. Altını bir yatırım aracı olarak görenlerin iyi bir yatırım yapacağını düşünüyoruz. Yıl içinde altının gramının 97 TL’den 140 TL’ye çıkmasını bekliyoruz. Mart ve nisan aylarında altın piyasası düşüşe geçecek ve haziranda tekrar yükselecek” dedi. Türkiye’de ise her yıl yeni ürünlerle zengin bir çeşitlilik oluştuğunu ifade eden Kamil Karakaş, “Türk insanı altın ve mücevheri seviyor, dolayısıyla her geçen gün ilgi daha da artıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!