Atatürk tablosu eğitim için satıldı

Güncelleme Tarihi:

Atatürk tablosu eğitim için satıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2010 00:00

Öğrencilere burs için Atatürk tablosu açık arttırma ile bin 700 liraya satıldı. Gecede, Atatürk’ün sevdiği Rumeli türküleri çalındı.

Haberin Devamı

İZMİR’in Çeşme İlçesi’nde Rotary Kulübü tarafından Grand Hotel Ontur’da düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Balosu’nda ressam Necdet Narlıdere’nin karakalem Atatürk tablosu açık arttırma usulüyle bin 700 liraya satıldı. Üniversite okuyan öğrencilere burs sağlamak için açık artırmaya sunulan tabloyu Ulusoy Liman İşletmeleri Ege Bölge Müdürü Can Özgen satın alarak Çeşme Kaymakamlığı’na hediye etti.
Hediye etti
Çeşme Rotary Kulübü tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Balosu’nda başkan Suzan Çırağ ile rotaryen Murat Unay tarafından üniversite öğrencilerine burs sağlamak amacıyla karakalem Atatürk tablosuna açık artırma düzenlendi. Kaymakam Cafer Sarılı’nın “Bu tablo kaymakamlığa yakışır” diyerek 500 lira ile açtığı açık artırma, bin 700 lira teklif eden Ulusoy Liman İşletmeleri Ege Bölge Müdürü Can Özgen de kaldı. Özgen, tabloyu kaymakamlığa hediye etti.

Haberin Devamı

Onun değerİ ölçülmez

Kaymakam Cafer Sarılı yaptığı açıklamada, Cumhuriyet’in kurucusu büyük önder Atatürk’ün resminin para ile ölçülebilir bir değeri olmadığını, ancak sembolik bir değeri olabileceğini belirterek, Can Özgen’e teşekkür etti. Açık arttırmanın ardından sahne alan Balkan Müzik Grubu, Atatürk’ün sevdiği Rumeli türkülerinden oluşan bir potpuri sundu. Cumhuriyet Balosu’na katılan yaklaşık 200 kişi gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendi. Gecenin finali birlikte söylenen Onuncu Yıl Marşı’yla yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!