Atanamayan itfaiye erleri için yasa teklifi

Güncelleme Tarihi:

Atanamayan itfaiye erleri için yasa teklifi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2012 00:00

AK Parti İzmir milletvekilleri, 2 Kasım 2011’de Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı sınavı kazanan, ama Danıştay’ın kararı gerekçe gösterilerek atamaları yapmayan itfaiyecilerle ilgili Meclis’e yasa teklifi verdi.

Haberin Devamı

Milletvekili Hamza Dağ, “Benzer şekilde alım için çağrı yapan 62 belediyenin 33’ü Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne görüş sorarak, 28’i ise sormadan atamaları gerçekleştirmiştir. Sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi atama yapmamış, genç arkadaşlarımızı mağdur etmiştir” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gerek 60 yaş kartı gerek itfaiye eri alımı noktasında çözüm yerine bahane üretttiğini, her defasında topu taca attığını öne süren Dağ, “Büyükşehir Belediyesi her şeyin suçlusu olarak hükümeti göstermeyi bırakmalı ve bu kente hizmet etmeyi amaç edinmelidir. Büyükşehir, malum davayı gerekçe göstererek her platformda, ‘İnisiyatif alamıyoruz, proje üretemiyoruz’ bahanelerinin arkasına sığınmamalıdır. İzmir’e kazandıracakları bir eser varsa gelsinler hep birlikte elimizden gelen mücadeleyi verelim” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!