Aslan: Gecekondu Yasası İzmir için de uygulansın

Güncelleme Tarihi:

Aslan: Gecekondu Yasası İzmir için de uygulansın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2011 00:00

EGE-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, yönetim ve denetim kurulu üyeleriyle birlikte CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ve MHP İl Başkanı Hasan Ali Türkaslan’ı ziyaret etti.

Kentsel yenileme konusunda İzmir’e özel ilgi gösterilmesi gerektiğini belirten Aslan, “Ankara’daki gecekonduların yıkılıp başka yere taşınılmasıyla ilgili çıkarılan yasanın İzmir için de uygulanmasını istiyoruz. Bu konuda bir komisyon oluşturularak, gerekli maddi kaynak sağlanıp somut adımların atılması gerekiyor. Bu konuda tüm İzmirliler hemfikir. İzmir’in yüzde 60’ının gecekonduda oturduğu söyleniyor. Bu hepimizi üzüyor. Eğer bu böyle devam ederse gecekondu sayısı artar. O zaman da bu kent ‘gecekondu şehri’ olur” diye konuştu.
Destek sözü
Aslan’ın kentsel yenileme konusundaki görüşlerine katıldığını dile getiren ve Ankara’daki Dikmen Vadisi Projesi’ni örnek gösteren CHP il Başkanı Bayır bu konuda merkezi hükümetin de desteğiyle belediyelerin proje geliştirmesi gerektiğini vurguladı. Bayır, projeyi uygulama konusunda da Ege-Koop gibi güvenilir bir kurumla çalışılmasının İzmir için atılabilecek en doğru adım olduğunu bildirdi. MHP İl Başkanı Türkaslan da İzmir’deki yatırımların yetersizliği ve kentsel yenileme konusundaki eksikliğine değindi, İzmir için yapılması gereken çok şey olduğunu ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!