Asi Kuş Aliağa’ya kondu

Güncelleme Tarihi:

Asi Kuş Aliağa’ya kondu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2015 01:46

İZMİR’in Aliağa İlçesi’ne gelen tiyatrocu Ali Poyrazoğlu, ‘ Asi Kuş’ adlı tek kişilik oyununu Aliağalı tiyatroseverler için sahneledi.

Haberin Devamı

Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu’nda seyircisi ile buluşan Ali Poyrazoğlu, Fransız besteci Georges Bizet’in Carmen Operası’ndan yola çıkarak sahneye koyduğu oyunda, siyaset, bilim, sanat ve aşk üzerinden yaşamın temel konularını ele aldı. Aliağa Belediyesi’nin Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında sahne alan Ali Poyrazoğlu, yaptığı kapsamlı araştırmaların ışığında edindiği bilgileri hayat deneyimleriyle harmanlayarak seyircisiyle paylaştı.

Opera, tiyatro, bilim, aşk ve kahkahanın bir arada olduğu oyunda, her insanın içinde kafesine sığmayan bir asi kuş olduğunu ifade eden Poyrazoğlu, "Kendinizi gerçekleştirmekten korkmayın. Kendi hayatınızda başrolü kimselere bırakmayın. Yaşamın hakkını verin, kendi hayatınızın kahramanı olarak yaşayın" dedi. Gösteri sırasında zaman zaman seyircilerin yanına giderek birebir diyaloğa giren Poyrazoğlu, oyunu izleyen Aliağa Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Volkan Severcan’a yaptığı muzipliklerle seyirleri kahkahaya boğdu.

Haberin Devamı

ÜNLÜ SANATÇILAR İLE ANILARINI ANLATTI

Oyununda hiç unutamadığını söylediği hatıralarını da paylaşan Poyrazoğlu, bir zamanlar İstanbul’un gece hayatına damga vuran ‘ Yeşil Kabare’ de birlikte çalıştığı Uğur Yücel, Huysuz Virjin, Müjdat Gezen, Demet Akbağ ve Atilla Arcan gibi ünlü sanatçılar ile yaşadığı anılarından kesitler anlattı. Sahibi olduğu ‘ Yeşil Kabare’de, Sezen Aksu, İbrahim Tatlıses, Nilüfer, Ajda Pekkan, Cem Karaca, Yıldız Kenter, Hülya Avşar, Candan Erçetin gibi birbirinden ünlü isimleri misafir sanatçı olarak ağırladıklarını ve Yeşil Kabere’nin sık sık ünlüler geçidine sahne olduğunu anlatan Poyrazoğlu, Zeki Müren’i de ‘Yeşil Kabare’de misafir etmeyi başardığını anlattı.

Asi Kuş Aliağa’ya kondu

Yaklaşık 2 saat süren oyunun sonunda izleyenler tarafından ayakta alkışlanan Ali Poyrazoğlu, Türkiye’deki bütün belediyelere örnek olabilecek, Aliağa’daki kültür sanat etkinliklerini düzenleyenlere teşekkür etti. Programın sonunda sahneye davet edilen MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, usta tiyatrocuya teşekkür ederek, gecenin anısına Kyme Antik kentine ait sikkelerin tuğrasıyla işlenmiş cam tabak hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!