Asansörde feci ölüm

Güncelleme Tarihi:

Asansörde feci ölüm
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2013 01:10

DENİZLİ’de, meslek lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Faruk Dumlupınar, çalıştığı firmanın bakımını yaptığı bir işhanındaki asansörün kabini ile tavan arasında sıkışıp, elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Okul masraflarını çıkarmak için, geçen yıl stajını yaptığı bir asansör firmasında çalışan Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Faruk, dün saat 10.00 sıralarında, Gazi Bulvarı’ndaki 7 katlı Bozkurt Han İşhanı’nın asansörüne bakıma gitti. Diğer çalışanlarla birlikte yaptıkları bakım sırasında, 5’inci kattaki asansör kabininin üzerine çıkan Dumlupınar, burada çalışırken, üst kattan çağrılan asansör aniden yukarı doğru hareket etti. Asansör boşluğunun tavanı ile kabin arasında sıkışan liseli genç, yaşamını yitirdi. Gelen teknik ekibin yaptığı incelemede, asansörün sanayi elektriği ile çalıştığı ve kabin bölümünde de elektrik çarpmasına karşı koruma olmadığı belirlendi.


Yüzde 90’ı riskli

Denizli Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ferhat Bolat Arıkan, “Kazanın olduğu asansör 30 yaşında. Apartman yöneticileri, böylesine eski asansörleri değiştirmeli. Zira, bu asansörler çok tehlikeli. Denizli’de 7 bin 500 asansör var ve yüzde 90’ı riskli. 300’ün üzerindeki asansörün bir an önce kullanımdan çıkarılması gerekiyor. Bu asansörlerin her an kazaya neden olabileceğini defalarca kamuoyuna duyurduk. Maalesef buna rağmen istenmeyen bu acı olay oldu. Asansörlerin imalattan itibaren yerinde bakımına kadar işleyişi sağlıklı olursa arıza ve kaza riski de en aza iner” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!