Arkeolojide Urla zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Arkeolojide Urla zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2008 00:00

Avrupa Bilim Vakfı tarafından desteklenen ve yerli yabancı arkeoloji konusunda uzman bilimadamlarını biraraya getiren Yakın Doğu Bölgesel Kronolojilerinin Korelasyonu toplantısı Urla’da gerçekleşti.

Prof. Dr. Hayat Erkanal Başkanlığındaki zirveye, Ankara Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Nusret Aras ile yabancı bilim adamları ve Urla Belediye Başkanı Bülent Nart katıldı. Komisyon üyeleri toplantı aralarında önce LimanTepe kazı alanını ziyaret etti, buradaki kara ve sualtı kazı çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı.

Arazi temizliği

2008 yılı kazı çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlamayı planlayan Liman Tepe kazıları Başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal, arazi temizlik çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve önümüzdeki haftadan itibaren sualtı kazıları ağırlıkta olmak üzere çalışmalara hız verileceğini bildirdi. Ekip daha sonra Liman Tepe sualtı kampının bulunduğu alanda yapımı süren ve Foça - Marsilya arasında bir sefer gerçekleştirmesi planlanan Arkaik dönem teknelerinin yapımını inceledi. Bu ziyaret sırasında yaklaşık 3300 yıllık Uluburun gemisinin kopyası Uluburun II’yi de gezen bilim kurulu, gemilerin yapım teknikleri ile ilgili detaylı bilgiler aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!