Arkanızdayız

Güncelleme Tarihi:

Arkanızdayız
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kuşadası huzur için tek yumruk

Gerçek kimliğini arayan turizm cenneti Kuşadası'nda, başlattıkları fuhuşla mücedeleden sonra tehditler alan Kaymakam ve Emniyet Müdürü'ne meslek odalarından destek geldi.

Tehditçilere tepki

KUŞADASI'nda fuhuş sektörünün kilit noktası olarak tesbit edilen 12 restoran, bar ve oteli kapatan, 15 işyerini yakın izlemeye alan, fuhuşa gözyuman 20 polisin tayinini çıkaran Kaymakam Hayrettin Altınok ile Emniyet Müdürü Gökhan Erdönmez'e gelen tehditlere, meslek odaları tepki gösterdi.

Namuslu ticaret

KUŞADASI Meslek Örgütleri Birliği (KUMÖB) ve Ticaret Odası Başkanı Ali Ergül, namuslu ticaretin yanında olduklarını, kirli yollardan para kazanma peşinde olan işyerlerinin kapatılmasını desteklediklerini bildirdi. ‘‘Yazılı olarak da verdik, Kaymakam ve Emniyet'in yanındayız'' dedi.

Yanlışın karşısındayız

KUŞADASI Otel, Motel, Pansiyon, Lokanta İşletmeleri Derneği (KOPMPLİD) Başkanı Mehmet Ali İmre, ‘‘Kapatılan yerler bizim üyemiz, ama yanlışın yanında olamayız. Şimdiye kadar yeterince esnek davranıldı. Geçmişte bu tür önlemler alınsaydı bugüne gelinmezdi. Asla taviz verilmesin'' diye konuştu.

Geç bile kalındı

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Yılmaz Mola da, Kuşadası'nın çarpık kentleşmeden daha çok bu tür olumsuzluklar nedeniyle gerilediğini, önlem almada geç bile kalındığını, tehditle bir yere varılamayacağını söyledi.

Kuşadası’nın tercihi huzur

KUŞADASI Belediye eSKİ Başkanı Lütfi Suyolcu'nun cezaevindeki mafya babalarından Kürşad Yılmaz'ın talimatıyla öldürülmesi, Susurluk Çetesi'nin pazarlıklarını Kuşadası'ndaki toplantılarda yapması, öldürülen kumarhaneler kralı Ömer Lütfi Topal'ın adamlarının ilçede cirit atması, çeşitli ihalelerde silahların konuşması, yabancı hayat kadınlarının çok kolay müşteri edinmesiyle fuhuş batağı haline gelmesi yüzünden sık sık kamooyunun gündemine geldi. Turizmdeki kriz ve bu tür olumsuzlukların birleşmesiyle geçen yıl ilçe ekonomisi derin bir sarsıntı geçirdi. ‘‘Temiz Kuşadası'' sloganıyla başlatılan çalışmayla olumsuzluklardan kurtulup, yeniden turizm cenneti, huzurlu, yaşanabilir bir belde olmayı seçti. Son aylardaki çabayla önemli adımlar atıldı.

Yanlışlardan herkes mağdur

KUŞADASI Kaymakamı Hayrettin Altınok, esnaf odaları, dernek başkanları ve turizmcilerle yaptığı toplantılarda, bu yolda alınacak önlemler için yazılı destek talebinde bulundu. İlçeyi olumsuzluklardan kurtarma mücadelesine temsilcileri de çekerek örgütlü çalışma başlatırken, kendilerinden söz aldı. Esnafın şikayetleri doğrultusunda, ‘‘Kuşadası'nı İzleme Komisyonu'' oluşturuldu. Altınok, ‘‘Bizler bu ilçede yaşıyoruz. Yanlış kişilerin yanlışlarından herkes mağdur oluyor. Emniyet teşkilatı, belediye ve destek veren odalar, derneklerle birlikte başlatılan çalışmada başarılı olacağımıza inanıyorum'' dedi.

KUŞADASI'nda 1999'da, fuhuş yaptıkları gerekçesiyle 36 yabancı uyruklu kadın hakkında işlem yapılırken, 2000 yılının ilk iki ayında 55 kadın yakalanarak sınır dışı edildi. Geçen yıl 188 işyeri hakkında işlem yapılırken, son iki ayda 33 işyerine ceza verildi, 12 işyerinin ruhsatı iptal edilerek kapatıldı.

Başkan Akdoğan: temiz ilçe olacağız

KUŞADASI Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, yanlışın karşısında olma sözü verdiği için 18 Nisan seçimini kazandığını, bir yıldır da seçimde verilen sözü yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Akdoğan, ‘‘Kaymakamlık ve Emniyet ile koordineli çalışıyoruz. Alınan tüm kararları destekliyoruz. Biz de bir yıldır tehditlerle karşılaşıyoruz. Fakat, Kuşadası eskisi gibi tertemiz, turistik bir ilçe olarak anılacak'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!