Antandros’a 40 hemşehri aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Antandros’a 40 hemşehri aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2011 00:00

EDREMİT Altınoluk’taki antik Antandros kentinde, 10 yıldır sürdürülen kazı çalışmaları için sponsor arayışısürüyor.

Haberin Devamı

Antandros Antik Kentini Kurtarma ve Yaşatma Derneği Başkanı Vecrdi Güreli, Edremit Körfezi ve Kazdağları’yla gönül bağı olduğunu düşündüğü, iş, sanat ve medya dünyasından 40 kişiye mektup yazarak destek ve ‘Antandros Gönüllü Grubu’ içinde yer almalarını istedi.
Güreli, kazı çalışmalarının hızlandırılması ve bir müze kurulması için destek  gerektiğini vurguladı, “Antandros konusunda yeni hedefler belirlenmesi ve belirlenen hedeflere ulaşılmasında yardımlarını amaçlıyoruz. Bu ülke için, Altınoluk için faydalı ve kalıcı şeyler yapabilmek uğruna sizleri Antandros Gönüllü Gurubuna girmeye davet ediyoruz” dedi.

Müzede sergilenecek

Hedef Alliance Sigorta ve Altınoluk Belediyesi’nin mevcut sponsorları olduğunu belirten Güreli, “Sponsorları çoğaltarak
kazıyı hızlandırmak ve bir an önce bir müze oluşturulmasını sağlayarak tarihi eserleri halkımızın izlenimine sunmak istiyoruz.
Bunun için de, Edremit Körfezi’ni ve Kazdağlarını sevdiğini bildiğimiz hemşehrilerimizin desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

Kimler var

Haberin Devamı

Mektup yazılan 40 kişi arasında İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir, Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan, Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, sinema yönetmeni Nihat Durak, sinema oyuncusu Tuncel Kurtiz, mimar Oktay Ekinci, gazeteci Fatih Altaylı ve eşi Hande Altaylı, yazar-şair Ataol Behramoğlu, mimar Cengiz Bektaş, kardiyolog Prof. Dr. Ahmet Alpman, tiyatro sanatçısı Ayla Algan da bulunuyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!