Annemiz yanlış kandan öldü

Güncelleme Tarihi:

Annemiz yanlış kandan öldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2013 00:00

AYDIN İncirliova’da oturan 69 yaşındaki Keziban Karakaya, dizindeki rahatsızlıktan dolayı 3 Ocak’ta Söke’deki Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’nde ameliyat oldu.

Haberin Devamı

İddiaya göre, grubundan farkyı kan verilen Keziban Karakaya fenalaştı, Aydın’dan gelen ambulansla Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne götürüldü. Talihsiz kadın yine iddiaya göre, zamanında müdahale edilmediği için hayatını kaybetti.
Kadir Karakaya, annesinin sağlıklı ve sadece dizinden hafif rahatsızlığı olduğunu belirterek, “Saat 11.00’de ameliyata alındı. 1,5 saat ameliyatta kaldı, sonra kan verilmesi gerekince başka hastanın kanı yanlışlıkla anneme verildi” dedi. Doktorların hatayı fark ettiklerini anlatan Karakaya, “Hastanın durumunun iyi olmadığını ve acilen Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilmesi gerektiğini bize ilettiler. Ancak, üniversiteden gelecek ambulansla hastanın nakil edileceğini söylediler. Söke’deki hastane önünde çok sayıda ambulans olmasına rağmen annem 1.5 saat ambulans beklemek zorunda kaldı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Aydın’da da bekledi
Karakaya, üniversite hastaneesinde de dört saat acilde bekletildiğini iddia ederek, şunları söyledi:
“Araya birilerini koyduk. Hastamızı yoğun bakıma aldırdık. Ama çok geç olduğu için, 10 dakika içinde hastamızı kaybettik. Hatalar annemizin ölümüne neden oldu. Doktorlar bu tür hataların olabileceğini, anestezi uzmanının hatasından dolayı özür dilediklerini söylediler. Suç duyurusunda bulunduk ve otopsi istedik. Otopsi yapıldı, raporunda da hastanın yanlış kan verilmesi nedeniyle hayatını kaybettiği yazıyor.” Karakaya, olaydan sonra doktorların evlerine kadar gelip özür dilediğini de kaydetti. Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Selma Özcan, olayı doğruladı. Doktorlarla Karakaya ailesinin evine gidip başsağılığı dilediklerini kaydeden Özcan, “Şikayet ailenin hakkıdır. İddiaları doğru da olabilir. Valilik izin verdi. Soruşturma başlattık. Sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız. Şu anda birşey söylemek doğru değil” dedi.

Çıkış özeti raporu
Keziban Karakaya’nın Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’nden Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne sevki için hazırlanan çıkış özeti raporunda da, “Kan grubunun 0 RH pozitif olmasına rağmen, başka bir hastaya ait A RH Pozitif kanın verildiğinin anlaşılması üzerine” denilerek gelişmeler anlatıldı. Karakaya’nın otopsisinin ise Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nde yapıldığı, ancak sonucun çıkmadığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!