Amerikan savaş gemisi Bodrum'a demirledi

Güncelleme Tarihi:

Amerikan savaş gemisi Bodruma demirledi
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2012 17:39

ABD'nin Hint Okyanusu ile Akdeniz’de görev yapan önemli savaş gemilerinden “USS Sullivans”, Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne geldi.

198 metre uzunluğundaki “USS Sullivans”, 296 subay ve askeri ile saat 16.00 sıralarında Bodrum’a ulaştı. Sahil güvenlik botlarının denizden, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polislerin ise karadan sağladığı geniş güvenlik önlemleri arasında Mantar Burnu’ndaki Gemi Yanaşma İskelesi’ne demirleyen ABD savaş gemisi ilçede günün konusu oldu. Türkiye’ye ilk kez geldiği öğrenilen ve 4 bin 400 deniz milini yakıt takviyesi yapmadan gidebilen destroyer tipindeki Amerikan savaş gemisinde bulunan askerlerden bazılarının gemi yanaşırken Bodrum fotoğrafları çektiği görüldü.
Gemi komutanlarının yarın Kaymakam Mehmet Gödekmerdan ve Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u (DP) makamında ziyaret edeceği, Amerikan askerlerinin de Bodrum Binnaz Karakaya Spor Salonu’nda Bodrumspor Basketbol takımı ile dostluk maçı yapacağı belirtildi. ABD gemisinin pazartesi günü sabah saatlerinde Akdeniz'e açılmak üzere Bodrum'dan ayrılacağı öğrenildi.
Son iki yıl içerisinde Bodrum’a gelen ABD savaş gemilerinden “USS Higgins, USS Carney, USS John L Call”, Bodrum Yurttaş İnisiyatifi, TKP ve TGB üyeleri tarafından protesto edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!