Altın Kedi ödülü için büyük yarış

Güncelleme Tarihi:

Altın Kedi ödülü için büyük yarış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2009 00:00

Yerel yönetimden destek görmeyen Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, zorluklara rağmen 10’uncu yılında yerli yabancı birçok filmi İzmirlilerle buluşturacak.

Haberin Devamı

Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali bu yıl 10. kez düzenlenecek ve 3-8 Kasım tarihlerinde izleyiciyle buluşacak. Yaşar Üniversitesi ve İzmir Türk Amerikan Derneği tarafından desteklenen festivalde 65 ülkeden binden fazla film başvurdu. İzmir’in önemli bir festivali olma özelliği taşıyan etkinlikte bu yıl ilk kez ‘Bu senenin Modası: Kısa Film’ adı altında özel bir bölüm de gerçekleştirilecek. Etkinlikte ünlü moda evlerinden Christian Dior’un bu yıl gerçekleştirdiği Oscar ödüllü aktrist Marion Coitillard’ın başrolde oynadığı ‘Laydy Noire Affair’ adlıi filmi de gösterilecek.

30 kısa film yarışacak

Avrupa Film Festivalleri Koordinasyonu’na girme başarısı gösteren İzmir Kısa Film Festivali’nde ulusal ve uluslararası alanlada 30 kısa film yarışacak. Festival kapsamında izleyiciyle buluşacak filmler İzmir Türk Amerikan Derneği salonlarında gösterilecek. Açılış ve kapanış etkinlikleri Yaşar Üniversitesi’nin internet sayfasında naklen yayınlanacak. Gösterimleri ücretsiz olan festivale geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz ünlü sinema oyuncusu Aykut Oray’ın yer aldığı kısa filmlerden bir derleme de gösterilecek. Festival sonunda ödüle yalık görülen filmler ‘Altın Kedi’  ödülünü alacak.

Yerel yönetime çağrı

Haberin Devamı

Bu yıl festivalin gerçekleşmesinde büyük destek sağlayan Yaşar Üniversitesi adına konuşan Rektör Barkan, İzmir’in uluslararası arenada temsil edilmesini sağlayan festivalin yerel yönetimler ve diğer üniversiteler tarafından desteklenmesi gerektiğini söyledi. 10 yıldır türlü zorluklara rağmen sürdürülmeye çalışan festivali bu yıl Yaşar Üniversitesi ve İzmir Türk Amerikan Derneği’nin katkılarıyla İzmirli sinema severlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Festival Başkanı Kayhan Kırmızıgül de, yerel yönetimlerden festivale daha fazla destek vermelerini istedi.

Beş gün sürecek festivalin tanıtımı Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, İzmir Türk Amerikan Derneği Program Koordinatörü Banu Tantürk ile Festival Başkanı Kayhan Kırmızıgül’ün katılımıyla duyuruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!