Altı kişiye umut olacak

Güncelleme Tarihi:

Altı kişiye umut olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2011 00:00

Milas’ta tepesinde çalıştığı direğin devrilmesiyle ağır yaralanan ve Bodrum Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen elektrik teknisyeni Mustafa Terzioğlu’nun (19) organları bağışlandı.

Haberin Devamı

BİR taşeron firmada çalışan elektrik teknisyeni Mustafa Terzioğlu (19), geçen pazar saat 15.00 sıralarında, arkadaşı Yasin Göker (20) ile Milas-Bodrum Havalimanı’na giden yüksek gerilim hattına elektrik hattı çekmeye gitti.

10 gün önce gelmişti

İki arkadaş, başka bir taşeron firma tarafından dikilen 17 metrelik yüksek gerilim hattı direğine tırmanıp çalışmaya başladı. 10 dakika kadar sonra 3 tonluk direk, büyük bir gürültüyle devrildi. Mersin’in Mut İlçesi’nden 10 gün önce çalışmak için geldiği öğrenilen Terzioğlu ağır, daha aşağıda çalıştığı ve devrilme sırasında direkten atladığı öğrenilen arkadaşı Göker ise hafif yaralandı. İki arkadaş, Milas 75. Yıl Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Terzioğlu, ilk müdahalenin ardından Bodrum Devlet Hastanesi’ne gönderildi, önceki gün beyin ölümü gerçekleşti.

Haberin Devamı

Aileden alkışlanacak karar

Doktorlar, acı haberi Terzioğlu’nun babası Mehmet, annesi Şadiye Terzioğlu ve dayısı Mustafa Çelik’e verdi. Aile, genç teknisyenin organlarını bağışladı.
Kalbin Ege Üniveritesi, pankreasın Medical Park Antalya,  karaciğerin Dokuz Eylül Üniversitesi, bir böbreğin İstanbul Memorial, diğerinin İzmir Özel Şifa, kornealarınsa İzmir Eğitim ve Araştırma hastanelerindeki organ nakli bekleyen uygun hastalara nakledileceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!