Alsancak Stadyumu için uzlaştılar

Güncelleme Tarihi:

Alsancak Stadyumu için uzlaştılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2013 13:13

Haberin Devamı

İZMİR kulüplerinin temsilcileri, yeni sezonda Alsancak Stadı’nın kullanımı, zeminin ve tribünlerin yenilenmesi konusunda uzlaştı. İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi ile eski Altay Başkanı Ömer Hızlıok arasında yaşanan gerilim yüzünden tatsız sonuçlanan bir önceki zirvenin ardından dünkü toplantı samimi ve sıcak bir havada geçti. Futbol Federasyonu Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar’ın başkanlık ettiği zirvede Altay, Karşıyaka, Göztepe ve Altınordu’nun yeni sezonda maçlarını emektar tesiste oynaması, zemin yenileme çalışmalarının da hemen başlaması kararlaştırıldı.

YENİ sezonda da Altay’ın kiralayacağı stattaki yenileme çalışmalarının TFF’nin desteği ile dört kulüp tarafından ortaklaşa yapılacağı açıklandı. Bu amaçla oluşturulacak kurulun başkanlığına Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz getirilirken, Altay Başkanı Niyazı Konuşmaz’ın da Alt Kurul Başkanı olarak çalışacağı kaydedildi. Yenileme çalışmaları için Valilik, İl Özel İdaresi, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odaları ile Spor Bakanlığı’ndan destek istenecek. Bu sezon 3. Lig’de mücadele edecek Balçova
Belediyespor ise maçlarını Yeni Buca Stadı’nda oynayacak.

Haberin Devamı

Alsancak'ın hali İzmir'in ayıbı

“Alsancak Stadı’nın bu durumu İzmir’in ayıbıdır. Bu sorunu hep birlikte aşmalıyız” diyen TFF Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, “Şehrin büyükleri üstüne düşeni yapmalıdır. Bugünden itibaren düğmeye bastık. Zemin yeni sezona yetişmesse, ilk bir iki hafta Atatürk Stadı kullanılacak. Ayrıca kupa maçları da Alsancak Stadı’nın dinlenmesi için Atatürk’te oynanacak. Fikstürlerin çakışmamasını sağlayacağız” dedi. Toplam maliyetin 600-700 bin TL olacağı kaydedildi.

Alsancak Stadyumu için uzlaştılar

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!