Alkol varsa motor STOP

Güncelleme Tarihi:

Alkol varsa motor STOP
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2013 00:00

DENİZLİ Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi 3. sınıf öğrencilerinin bu yıl yedincisini düzenlediği Bilimsel Projeler Şenliği, Teknokent’te düzenlenen törenle başladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahittin Özçelik, Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Hasalettin Deligöz’ün de katıldığı etkinlikte 14 proje sergilendi. ‘Tek tuşla tasarruf’, ‘Akıllı kuvöz’, ‘Akıllı baston’, ‘Diyet saati’, ‘Aktif zamanlı masaj ayakkabısı’, ‘Mıknatıslı araba’, ‘Çok amaçlı sandalye’ gibi çalışmaların yer aldığı organizasyonda en dikkat çeken proje ise ‘Trafikte alkol, ölüme açık yol’ oldu.
Nefesten anlıyor
Ece Kıro, Zafer Güzel, Sevil Yıldırım ve Muhammet İnan adlı gençlerin tasarladığı proje, alkollü araç kullanımının önüne geçiyor. Otomobilin direksiyonunun yanına yerleştirilen sensör, sürücünün nefesinden alkol alıp almadığını tespit ediyor. Kullanıcı alkollü ise elektronik sistem devreye girerek aracı durduruyor.
Öğrenciler, alkolü araç kullanımı nedeniyle her yıl çok sayıda kaza meydana geldiğini, pek çok kişinin yaşamını yitirip yaralandığına dikkat çekti, “Alkollü araç kullanımı trafikte en tehlikeli konulardan biri. Alkollü araç kullananlar kendi hayatlarına kastettikleri gibi masum binlerce insanın ölümüne ve yaralanmasına da yol açıyor. Bunun önüne geçmek için böyle bir proje geliştirdik” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!