Alkışlar kızlara

Güncelleme Tarihi:

Alkışlar kızlara
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

BALIKESİR: BAÜ Tiyatro Topluluğu, ‘‘Kuvva-yı Milliye Kadınları’’ oyunuyla sanatseverlerin karşısına çıktı. Tümü kız öğrencilerden oluşan topluluk Nezihe Araz'ın yazdığı, Filiz Aldal'ın yönettiği oyunu Necatibey Eğitim Fakültesi Salonu'nda sahneleyerek beğeni topladı.

Kök boya halılar

MANİSA: Yuntdağı'nda yaşayan yörükler, Mesir Haftası nedeniyle halı ve kilim sergisi açtı. Yuntdağlılar Halıcılık Kooperatifi tarafından Belediye Serası'nda açılan sergi, büyük ilgi gördü. Sergide kök boyalardan yapılan el emeği Yuntdağı halıları ve kilimleri sergilendi.

Cevizli unutulmadı

KİRAZ: Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir'in en uzak ve fakir yöresi olan Kiraz'ın Cevizli Köyü'ne yaptırdığı ilköğretim okulunun, ihtiyaçlarını da karşılıyor. Üyeler geçtiğimiz günlerde EBSO İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti ve kitap, kırtasiye malzemelerinin yanısıra bir de okula tenis masası armağan etti.

Boğaz’a yeni gemi

ÇANAKKALE: Boğazda 30 yıldır yolcu ve araç taşımacılığı yapan Deniz Nakliyat Şirketi, 600 milyara yeni gemi yaptırarak filosunu büyüttü. Saatte 14 deniz mili hız yapabilen, 48 metre boyunda, 13 metre 30 santimetre genişliğindeki bin 500 yolcu, 50 taşıt kapasiteli ‘‘Alınteri-9’’ adlı gemi önümüzdeki günlerde sefere başlayacak.

Muhtarlara büro

SÖKE: Belediye, Koyuncuoğlu Pasajı'nda 8 mahalle muhtarının ortak kullanacağı bilgisayar ve faks donanımlı büro kurdu. Belediye Başkanı Beliğ Azbazdar, 62 bin 200 nüfuslu ilçenin sekiz mahallesi bulunduğunu, hizmetlerin aksamaması için bu büroyu açtıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!