Alaşehir'deki doktor sayısı artıyor

Güncelleme Tarihi:

Alaşehirdeki doktor sayısı artıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2015 10:35

MANİSA'nın Alaşehir İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'ne son dönemde yapılan atamalarla birlikte uzman sayısı 32'ye yükselirken, Acil Servis'te çalışan doktor sayısı 9 oldu. Başhekim Opr. Dr. Orhan Kırmalı, yeni yapılan doktor atamaları sayesinde daha fazla hastaya hizmet verebileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Akhisar'da özel bir hastanede görev yapan Ortopedi Uzmanı Ali Ertuğrul ve Salihli'de özel bir hastanede görev yapan Çocuk Doktoru Şakir Apaydın, Alaşehir Devlet Hastanesi'nde göreve başladı. 200 yataklı hastanede son atamalarla uzman sayısı 32'ye yükselirken, Acil Servis'te çalışan doktor sayısı da 9 oldu. Alaşehir'de ilçe dışına hasta sevklerinin azalacağını kaydeden Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Orhan Kırmalı, Alaşehir ve çevresinde yaşayan hastaların tedavi için ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacağını vurguladı. Özel hastanelerde görev yaparken devlet hastanesini tercih eden ortopedi ve çocuk doktorlarına teşekkür eden Kırmalı, "Ortopedi doktorumuzun atanmasıyla hastanemizde omurga kırıkları, diz spor cerrahisi, küçük ve büyük eklem protezleri yapılabilecek. Yeni doktorlarımızın atanmasıyla, Dahiliye, Kardiyoloji, Genel Cerrah, KBB, Çocuk, Göğüs, Üroloji, Diş gibi alanlarda hekim sayımız birden fazla olduğu için hastalarımız hekim seçebilecek. Şu anda sadece beyin cerrahımız eksik. İkinci göz doktorumuz için de müracatlarımızı yaptık, önümüzdeki günlerde atanacağını umuyoruz. Son aylarda doktorlarımızın görevlerine başlamalarıyla acilde poliklinik sayımız günde yaklaşık 400, uzman doktorlarımızın poliklinik sayısı da günde yaklaşık 1500'e ulaştı" dedi. Modern sağlık araçlarıyla hizmet verdiklerini kaydeden Başhekim Kırmalı, hastaların her alandaki tedavilerini mümkün olduğunca Alaşehir'de karşılamayı hedeflediklerini belirtti.

Haberin Devamı

UZMAN SAYISI 50'YE ÇIKACAK

Seçim öncesinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın da katıldığı mitingde Alaşehir Devlet Hastanesi'ne
50 uzman doktoru sözünün verildiğini hatırlatan Başhekim Opr. Dr. Orhan Kırmalı, "Ocak ayından itibaren norm kadro sayımızın 50 uzman hekime çıkarılması için resmi başvurular yapıldı. Hastanemizde uzman hekim sayımızı 50'ye yükseltilerek, Alaşehir, Sarıgöl, Buldan, Eşme ve Kula ilçelerimizden de gelen hastalarımızın sağlıklarına Alaşehir'de kavuşabilmelerini sağlayacağız. Hastanemizin fiziki yapısı, araç ve cihazları buna yeterlidir. Bu konuda çalışmalarımız aralıksız olarak sürecek" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!