Alaçatı’da şarap günleri

Güncelleme Tarihi:

Alaçatı’da şarap günleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2011 21:38

Port Alaçatı’nın geleneksel, ‘Yaza Merhaba’ kokteyli gerçekleşti. İlk kez düzenlenen, “Alaçatı Port Şarap Festivali” başladı.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Dalgıç, festivalin üç gün süreceğini belirtti, “Temmuz ayında Alaçatı Summer Fest start alacak ve yaklaşık bir ay sürecek. Ağustos ayında Dünya Windsurf Şampiyonası var. Eylül ayı sürpriz etkinlerimiz var. Ekim ayında ise ‘Açıkdeniz Balık Avı Yarışması’ ile dolu dolu bir sezon yaşamış olacağız” diye konuştu.

Farklı yerlerde

Şarap eğitmeni Perran Arıbal da, festivalleri Çeşme Yarımadası’nın farklı yerlerinde düzenlemeyi hedeflediklerini belirkterek, şunları söyledi:
“İlk olarak geçen yıl eylül ayında Çeşme Marina’da, şimdi de Port Alaçatı’da yapıyoruz. Farklı yerlerde devamı da gelecek. Geçen yıl 8-9 firma katılmıştı. Port Alaçatı’da 16 yerli üretici şarap firmamız var. Bu organizasyon büyük üreticilerin yanı sıra butik üreticilerini de nihai tüketiciyle buluşturan bir organizasyon. Şarapseverler yaklaşık 140’a yakın farklı şarabı tatma fırsatını elde ediyor.”

Haberin Devamı

Butik üretici yüz akı

Şarap danışmanı Şakir Akışık da, festivalin asıl amacının tüketiciyle butik üreticileri buluşturmak olduğuunu vurguladı, “Bu etkinliklerle nihai tüketiciyle bu tür üretici firmalarını buluşturuyoruz. Daha önce Türkiye’de böyle bir etkinlik yapılmıyordu. Butik üreticiler açısından son derece sevindirici bir durum. Biz de sektörün yüz akı bu üreticileri tüketicilerle buluşturduğumuz için son derece mutluyuz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!