AKP’ye geçtiler

Güncelleme Tarihi:

AKP’ye geçtiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2010 00:00

İzmir’in Ödemiş İlçesi’ndeki Kaymakçı ve Gölcük belde belediye başkanları AKP’ye geçti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın rozet taktığı başkanlar, “İktidarla samimi olmak istedik” dedi. İzmir’de iki belde belediyesi AKP’li oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 16 Mayıs’ta Gençlik Festivali nedeniyle geldiği İzmir Halkapınar Spor Salonu’da Ödemiş’in Kaymakçı Belde Belediye Başkanı Halil Güler ile Gölcük Belde Belediye Başkanı Mustafa Zeybek’e partisinin rozetini taktı.
Devletle işim yok
2006 yılında CHP’den istifa eden yerel seçimi bağımsız girerek kazanan Gölcük Belediye Başkanı Mustafa Zeybek, AKP rozetiyle ilk olarak Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı ağırlayacak. Zeybek, AKP’ye geçmesinin nedenini şöyle açıkladı: “Ben bağımsız kalarak da işlerimi yürütüyordum, ancak devletle işim çok. Göl, Özel İdare’nin elinde. Devletle sürekli diyalog içinde olmam lazım. Gölün çevre düzenlemesi, temizliği ve beldenin altyapısının yapılması şart. Halk da AKP’ye geçmemi istedi. Hükümet yetkilileriyle daha sık görüşmek, iktidarla samimi olmak istedim.”
Aytyapı sorunları
Demokrat Parti’den (DP) Kaymakçı Belde Belediye Başkanı Halil Güler, partisinden umutlu olmadığını, devlet imkanlarından daha fazla yararlanmak için AKP’ye geçtiğini belirterek, “Belediyenin maddi sıkıntısı yok ama Hükümetler kendi belediyelerini imkanlarından yararlandırıyor. Beldeme bir çivi fazla çakmak için AKP’ye geçtim. Çözüm bekleyen altyapı sorunları var” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!