AKM’nin otoparkı rahat bırakılsın

Güncelleme Tarihi:

AKM’nin otoparkı rahat bırakılsın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2012 11:30

Haberin Devamı

BİR ELEŞTİRİ
AKM’nin otoparkı rahat bırakılsın
İzmir’in diğer büyük şehirlerden daha büyük dertleri, sorunları var. Ancak ne yazık ki tüm yüreğimizle başarılı olmasını dilediğimiz Büyükşehir Belediyesi’nden kaynaklanmakta. Herkesin bildiği, “metro veya benzeri bilinenlere” değinmeyeceğim. Ancak Büyükşehir Belediyesi’ne yakışmayan bir örnekten bahsedeceğim. Atatürk Kültür Merkezi ‘AKM’ bildiğiniz gibi, bu bağlamda İzmir’in ilk kültür merkezi. Bu sebeple de Atatürk ismini kapmış.
Büyükşehir artık görsün
Son derece de fonksiyonel, senenin 365 günü dolu ve hatta çok sıklıkla gündüz-gece çift aktiviteli. Ege Üniversitesi’nin. Ancak temelde tüm Ege’nin. Büyükşehir Belediyesi’nin sahip olması, bir çok imkan sağlaması gerekirken, bu merkezin deniz tarafınaki otoparka kendi araçlarını park ederek görüntü kirliliği yaratmaktadır. Bu merkeze gelen dinleyici, seyirci, aktivite sunucularının araba park sorununun belediyenin temel sorunu olması gerekir. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde bir kültür merkezi için düşünemeyeceğimiz bu vizyon eksikliğini bence belediye artık görmelidir.

Haberin Devamı

BİRDE ALKIŞ
Ne güzel işbirliği
Ancak bu yazıyı size yazmamın amacı, değinmek istediğim konu başka.  Bazı kişilerin kıymeti bilinmelidir. İzmir’e katkıları anılmalıdır, dile getirilmelidir. TCDD İzmir İşletme Müdürlüğü’nün katkılarından bahsetmek istiyorum. İşletme müdürünü ve bu müesseseden kimseyi tanımam. Sadece izlenimimi dile getirmek istedim.
Yıllar önce Fevzipaşa Bulvarı’ndan Basmane’ye doğru giderken, tarihi garın köhne, kırık, dökük halini görür üzülürdüm. Sonra birden bina ele alındı, pırıl pırıl oldu. Güzel görünümlü hale geldi.
Tartışmasız başarı
Benzer değişimi Alsancak Garı için de söyleyebilirim. Binlerce kişinin geçtiği gar tertemiz. İZBAN zamanında bitti. Yeni hatlar süratle tamamlanıyor. İZBAN’lar düzenli ve tertemiz. Bunlar Büyükşehir Belediyesi-TCDD birlikteliğiyle işlevseller. Ancak başarıda TCDD İzmir İşletme Müdürlüğü’nün büyük katkısı olduğu düşüncesindeyim. Gördüğüm kadarıyla iktidar-muhalefet tartışmasının da en az olduğu bir başarı. İki taraf da, “bu başarı benimdir” demiyor, “bizimdir” diyor.
- Taylan KABALAK

Haberin Devamı

Gittik gördük ve de beğendik
Geçenlerde gazetemizde bir manşet vardı: Bu gençler çok şanslı. Bornova Belediyesi’nin Büyük Park’ta kurduğu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açtığı gençlik merkeziydi konu. Gerçekten de hoş bir haberdi. Gençlik merkezini gidip gördük, bir anlamda, “Test ettik, onayladık.”
Günde 250 kişiye yemek
Ekonomi editörümüz Ergül Satıç, yazı işleri müdürlerimiz Nejat Bekmen ve Adnan Kaya’yla turladık merkezi. Başkan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’la sohbet ettik, çayını içtik. Gençlik merkezinde televizyon, kablosuz internet, kütüphane de var. Üniversite öğrencileri için çok çok önemli olan yemek hizmeti var asıl. Açıldığından bu yana yaklaşık 7 bin öğrenci yemek yemiş. Günde ortalama 250 öğrenci yemek yiyor.
Gerçekten de büyük şans
Dersleriyle uyumlu olması için saat sınırı konulmamış. Öğlen başlayıp saat 19.00-20.00’ye kadar yemek var. Yaklaşık 500 öğrenci çamaşırını yıkamış. Ücretsiz çay servisi 09.00-23.00 saatleri arasında. 200 öğrenciye eşya ve erzak yardımı yapılmış. Ödünç kitap servisi başlamış. (Bu arada kütüphaneye kitap bağışı bekleniyor.)
Merkeze kaydolan öğrenci sayısı 800’ü bulmuş. Öğrenci kaydı hemen arkadakı Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde yapılabiliyor.
Evet, birlikte gördük: Bu gençler çok şanslı.

Haberin Devamı

Ağaçlar neden kesildi
OKURUMUZ, aşağıdaki yakınmasını Hemşehri İletişim Hattı’na iletmiş, yanıt alamadığından yakınıyor:
Biz Karabağlar, Esenyalı Mahallesi 119 Sokak’ta oturmaktayız. Semtimiz İzmir’de nadir bulunan bir özelliğe ve güzelliğe sahiptir. Bu özellik ve güzellik de semtimizde bulunan General Asım Gündüz Parkı’dır. Parkımız çok eski olup içinde bulundurduğu ağaçlar nedeniyle özel bir konumda bulunmaktadır. Ancak üç gün kadar önce yeşilliklerin budanması adı altında bir katliam başlamıştır.
Bunun adı katliam
Şu anda apartmanımızın boyu kadar olan ağaçlar ortalarından kesilmiştir. Bu katliama akıl erdirememekteyiz. Amaç Karabağlar Belediyesi’nin kapsamında bulunan fakir insanlara odun sağlamaksa, bunu bizden aldığınız vergilerden karşılamanız ya da direkt semt sakinlerinden talep etmeniz mümkündü. Bu ağaçların eski haline gelmesi en az 8 yıl sürecektir. (Tabii kuruyup ölmezlerse.) Bu tür gençleştirmelerin, yeni ağaçların dikiminden en az 3 yıl sonra yapılması gerekmektedir. Bu katliam için burada halka bir bilgi verilmeli ve de bu saçmalığı yapanlar cezalandırılmalıdır.
-B.Kuzey TARAKÇI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!