Akıllı karta 44 aylık yeni ihale!

Güncelleme Tarihi:

Akıllı karta 44 aylık yeni ihale
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2015 14:48

İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi, Ocak 2014’de yapılan Haziran ayında krize neden olduktan sonra mahkeme ve Kamu İhale Kurumu kararları doğrultusunda iptal edilen "Elektronik ücret toplama sistemi" için 44 aylık yeni ihale kararı aldı. Yeni ihalede akıllı kart kapsamına toplu ulaşım ve Kültürpark Fuar girişinin yanı sıra doğal yaşam parkı girişi başta olmak üzere sisteme entegre olacak diğer hizmet birimleri de dahil edildi.

Haberin Devamı

Eylül ayı ilk toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığında yapan Büyükşehir Belediye Meclisi, İzmir’de yolcuları ve ESHOT Genel Müdürlüğü yönetimini sıkıntıya sokan akıllı kart elektronik ücret toplama sistemiyle merakla beklenen karar alındı. Sistemin Ocak ayında yapılan ihalesini 16 yıldır bur hizmeti veren Kentkart firmasının kaybetmesi Kartek firmasının kazanmasıyla başlayan itirazlar nedeniyle KİK’e yansıyan kriz, Temmuz ayında yeni firmanın devreye girmesiyle ulaşımda yolcuları mağdur eden günler yaşattı. Taraflar birbirini suçlarken Kentkart şikayet sonrası ihale yasaklısı oldu. Kartların okunmamasına neden olan kriz Temmuz ayında aşıldı. Ancak Ankara 11. İdare Mahkemesi, Kentkart firmasının itirazlarını reddeden KİK kararının iptali için açtığı davada, Kentkart’ı haklı bularak yeni firma Kartek’in iş deneyiminin yetersiz olduğu gerekçesiyle KİK kararının yürütmesini durdurdu. KİK’de ESHOT’un ihaleyle ilgili yeniden değerlendirme yapmasını istedi. ESHOT, tek firma kalan Kentkart da ihale yasaklısı olduğu için ihaleyi iptal etti. Geçiş döneminde 4 aylık pazarlık usulü ihaleye yapan ESHOT, yeni ihale hazırlıklarına da başladı. Geçici ihaleyi mevcut sistemi yürüten Kartek kazandı. Öte yandan Mahkeme’nin yürütmeyi durdurma verdiği davada esastan alacağı karar beklenmeye başlandı. ESHOT geçiş dönemi sonu için hazırlıklarını yaptığı ihaleyle ilgili önergeyi Büyükşehir Belediye Meclisi’ne getirdi. Meclis, elektronik ücret toplama sisteminde yer alan ESHOT, İZULAŞ, METRO, İZDENİZ, İZBAN, İZFAŞ ve daha sonra sisteme entegre olacak hizmet birimlerini de kapsayacak şekilde 8 Ocak 2016 ile 7 Eylül 2019 tarihleri arasında 44 açık süreli ihale yapılması kararı aldı.

Haberin Devamı

AYDOĞAN’A AK PARTİ’DEN 35 YILLIK "GEÇMİŞ OLSUN"

Akıllı karta 44 aylık yeni ihale

Meclis toplantısında ilginç an ve tartışmalar da yaşandı. AK Partili meclis üyesi Azad Fazla 12 Eylül 1980 askeri darbesiyle ilgili açıklamalar yaptı. Fazla’nın Ak Parti’nin demokrasiyle ilgili ve darbeyle ilgili attığı adımlarla ilgili sözlerine CHP’ Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan itiraz etti. Aydoğan 12 Eylül’ü yaşayanların, mağdur olduğunu bildiği sözlerinin ardından Fazla, Aydoğan’ı şaşırtan bir harekette bulundu. Azad Fazla Ak Parti grubunun darbe döneminde Bornova Belediye Başkanı olan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili olan ve görevinden alınan Sırrı Aydoğan’a buket çiçek vererek "Geçmiş olsun" dedi. Bunun üzerine Aydoğan hem şaşırdı hem de yatıştı. Aydoğan "Meclis’te 12 Eylül’ü başkan olarak yaşayan bir tek ben varım. Bu, yaşamayanların bilemeyeceği bir şeydir ve çok kolay anlatılmaz. Ben Bornova’nın yüzde 50 üstünde oyla seçilmiş bir belediye başkanıydım. Hiçbir suçum yoktu. Bir sabaha karşı kapı çalındı ve askerler elinde bir sarı zarfla geldi.Seçimle gelmiş olduğunuz belediye başkanlığınız dönemine son verilmiştir’ diyordu. O zarfı hala saklarım. En kötüsü hiçbir gidecek yerimiz yok, mahkeme yok, hukuk yok, sokaktasın. Allah bir daha Türkiye’ye askeri yönetimler göstermesin. Ben teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

İZSU ÖNERİSİ TARTIŞMA YARATTI

Akıllı karta 44 aylık yeni ihale

AK Parti Gurup Başkanvekili Bilal Doğan, İZSU’nun deposunda tırlarla çalınan hurda malzemeyle ilgili yaptığı konuşmada İZSU’ya bürokrat değil bağımsız denetçiler atanmasını, bunların da meclis üyeleri arasından seçilebileceğini söyledi. Başkan Kocaoğlu ise iki konunun ayrı olduğunu söyledi. Kocaoğlu "Bu dönemde şirketlerde denetçiler kaldırıldı. İZSU’da teftiş kurulu başkanlığı, iç denetçi var. Şirketlerden yönetim kurulu üyesi yapmama kararındayım. Bana göre mahsurları var. Bu yönetim anlayışıdır. İş denetçisi iki tane meclis üyesi olsaydı kötü niyetli adam malzeme götürmeyecek miydi? Söylediklerinizle ne alakası var? Bunlar yazıldı çizildi ama cevap verme gereği bile duymadım. Aziz Kocaoğlu, bu kurumun başkanı ne çaldı? Ne ahlaksızlık yaptı? Bunu bana söyle, ben yere bakayım. Bu olay adi bir hırsızlıktır. Temcit pilavı gibi tekrarlıyorsunuz. Bunlar doğru şeyler değil. Laf olsun konuşayım. Gerek yok bunlara. Ne yaptık hurdayı biz mi sattık? İhbar olmuş, Emniyet takip etmiş Allah razı olsun görevini yapmış. Mahkeme devam ediyor. Savcılığa, teftiş kuruluna verildi. Bu artık bir adli vakadır. Bunlara bakacaksınız, bürokratın, işçinin, vatandaşın yolsuzluk, hırsızlık, soysuzluklarına da bakarsınız. Bununla İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni suçlayacaksanız, o zaman hükümeti de suçlayacaksınız tüm çalınanlardan, soyulanlardan dolayı. O zaman banka müdürleri içerden çıkamazdı. Veznedar kafayı bozuyor kasayı götürüyor. Ama hepsi adli vaka" dedi.

Haberin Devamı

TRAMVAY GERGİNLİĞİ

AK Partili üye Çağlar Haspolat ise Karşıyaka ve Konak tramvaylarının güzergah değişikleri nedeniyle süresinde bitirilemeyeceğini, nostaljik denen tramvayın ağır tramvaya dönüştürüldüğü eleştirisi yaptı. Başkan Kocaoğlu ise "2004 2009 arasında Aliağa- Menderes projesinin yapılmaması gerektiğini, yanlış olduğunu söyleyen meclis üyeleri vardı. Bunları bırakın. Ben megaloman değilim. Sade bir vatandaşım. Hata yaparsam yapmamaya çalışırım, yaparsam da yapmışım der düzeltirim, insan olmaya çalışıyorum. Karşıyaka’da da, Konak’ta da tramvay kısa zamanda biter. Güle güle kullanırız. Olduktan sonra da Aliağa-Menderes gibi gelir eleştirirsiniz" dedi.

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMINDA YÜZDE 50 İNDİRİM

İzmir Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarına binişlerde 24. 09. 2015 Perşembe günü saat 00:00’dan başlayarak 27.09.2015 Pazar günü saat 00:00’a kadar binişlerde yüzde 50 indirimli tarife uygulanması ve mezarlık ziyaretleri için ise ücretsiz ulaşım önerisi mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!