Akhisarlı Kozlusan dünyayı ısıtıyor

Güncelleme Tarihi:

Akhisarlı Kozlusan dünyayı ısıtıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2010 00:00

Akhisar’da tarım makineleri ile başladığı üretime 30 yılda dört ayrı sektör ekleyen Kozlusan, Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu ülkelerine ısıtma sistemleri ihraç ediyor.

Haberin Devamı

MANİSA’nın Akhisar ilçesinde 1978 yılında tarım makineleri imalatı üretimine başlayan Kozlusan, istirarlı büyümesini sürdürürken ürün yelpazesini geliştirdi. 1987’de çok amaçlı plastik kasa seleleri, 1990’da ise mobilya ve sanayi tekerlekleri imalatına başlayarak pazar payını artıran şirket, 2000 yılında dördüncü sektör olarak ısıtma grubuna girdi. Fabrikalarda, seralarda, tavuk çiftliklerinde kullanılan sıcak hava üflemeli ısıtma sisteminden, tek katlı binalardan apartman ve site bloklarına kadar kullanılan farklı kapasitedeki katı yakıtlı kat kaloriferi imalatına başlayan Kozlusan’ın, geliştirdiği yeniliklerle dikkati çekti. Türkiye’de sadece Kozlusan’a ait kayış-kasnak sistemli tütün dikme makinesi, otomatik kül çıkarma ve otomatik tutuşturmalı kat kaloriferi sistemleri gibi buluşları bulunduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Aysel Kozlu, üretimin yüzde 80’ini iç, yüzde 20’sini ise dış pazara verdiklerini kaydetti.

Haberin Devamı


PAZAR  PAYI
Dört sektörde de ciddi pazar paylarının bulunduğunu ifade eden Aysel Kozlu, “Şu anda 10.000 Kcal/h kapasiteden 1.000.000 Kcal/h kapasiteye kadar manuel ve otomatik yüklemeli kat kaloriferi kazanlarının üretimini bilgisayar ortamında tasarlayıp NC, Plazma, Punch gibi makinelerde yılda 2.500 adet üretiyoruz” dedi.
LİDERLİK  HEDEFİ
Türkiye’de yenilenebilir enerji sektörünün öncü firmalarından olmayı hedeflediklerini kaydeden Kozlu, “Firmamız, bu konu üzerinde çeşitli alt yapı çalışmalarını yaptı. Yenilenebilir enerji sektöründe de adından söz ettirecek. Dört ayrı sektörde ürettiğimiz kaliteli ürünleri yurtiçi ve yurtdışı pazarlara sunarak, Türkiye ekonomisine verdiğimiz katkıdan dolayı gurur duyuyoruz”  diye konuştu.

Motosiklette önce kalite
MOTOSİKLET sektörünün köklü kuruluşlarından Motoran - Sym, düzenlediği etkinliklerle kullanıcılarını bilinçlendiriyor. Satış ve Pazarlama Müdürü Celal Güzelses, motosiklet seçiminde tercih edilen ürünün, kaliteli ve uzun ömürlü olması gerektiğini belirterek, en büyük yanlışın fiyat odaklı seçim olduğunu söyledi.
Şirketin 2011 yılı ürün seçiminde kaliteli ve uzun ömürlü modelleri tercih ettiğini kaydeden Güzelses, “Yeni tasarım ve ürünlerimizi büyük özenle hazırladık. Motoran logomuzu yeniledik” diyerek, “Ürünlerimiz yeni nesil dizaynları ile motosikletle ulaşımı ve gezmeyi seven herkesin tercihine uygun oldu. 125 cc Touring modelimiz Comanche tam bir yol arkadaşı olacak” diye konuştu.  Motoran - Sym olarak düzenledikleri etkinliklerle motosiklet kullanıcılarını bilinçlendirdiklerini aktaran Güzelses, “Artık kullanıcılar daha bilinçli hareket ediyor. Fiyat odaklı hareket eden kullanıcılar paralarının çoğunu yedek parçaya ayırırken motorlarının da ömrünü azaltıyor. Biz bilinçli tercihte bulunulmasını sağlamak için çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bağdat  sokaklarına Katmerciler  aracı

TÜRKİYE’de araç üstü ekipman sektörünün en büyük ihracatçısı olan Katmerciler, Bağdat Belediyesi’nin temizlik işleri ihalesini alan firmayla üretim sözleşmesi imzaladı. Söz konusu firmaya Katmerciler’in Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerinde yaklaşık 6 milyon TL değerinde çöp ekipmanı, su tankeri, yol süpürme ekipmanı gibi araç üstü ekipmanlar yapılacak. Sözleşmeye konu olan ekipmanların 90 adedinin teslimi 30 Aralık 2010, 14 adedinin teslimi ise en geç 20 Ocak 2011’de yapılacak.
ABD’den Japonya’ya kadar 39 ülkeye yaptığı ihracatla 2 yılda yüzde 153 büyüyen Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi A.Ş., kamu hizmetinde kullanılan itfaiye, çöp, kurtarma aracı, kombine kanal açma, vidanjör gibi araçların ekipmanlarının üretiminde yarattığı marka başarısını halka arzla bütünleştirmiş, geçen ay hisselerinin yüzde 24’ünü halka arz etmişti.

Yağmur suyuyla sivilce sabunu

Haberin Devamı

URLA’da 6 yıl önce Urla’da kurulan Elitar Elit Tarım Ürünleri ve Sabun Sanayi, ürünlerine sivilceyi önleyen sabunu ekledi. Firma sahibi Mete Eltepe, yeni üretilen lavantalı sabunun 5 gün gibi kısa bir sürede sivilcelerden kurtulmaya yardımcı olduğunu belirtti. Bugüne kadar ürünü deneyen 2 bin müşterinin memnuniyet oranının çok yüksek olduğunu ifade eden Eltepe, “Günde 2 kez ılık su ile yüzü yıkayarak sivilcelerden kısa sürede kurtuluyorsunuz. Özel biriktirdiğimiz yağmur suyu ve saf zeytinyağı kullanıyoruz. Boya, köpürtücü ve katkı maddesi kesinlikle yok” dedi. Kalite kontrolü İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü içindeki DÜAG tarafından yapılan ürünler firmanın Urla ve Kemeraltı’ndaki şubelerin temin edilebiliyor.

Haberin Devamı

ONSA Plaza’nın mobilya çarşısı
    OTOMOTİV sektöründe 35 yıllık deneyiminden sonra, mobilya sektörüne giren Önder A.Ş, hızlı bir yükselme grafiği yakaladı. İzmir Belkahve’de, üç yıl önce 6 bin metrekare alanda ONSA Mobilya Plaza’yı hizmete açan firma, kaliteli ve şık dünya markalarını “en iyiler her zaman pahalı değildir” sloganıyla sunuyor. Önder A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Önder Kirazoğlu, ürün çeşitliliğinin yanı sıra, sadece tanınmış mobilya firmalarına ait tasarımları, uygun koşullarda sunmak için, dünyayı dolaştıklarını ve her yıl bu amaçla on binlerce kilometre uçtuklarını belirtti. Kirazoğlu ev, genç, çocuk ve bahçe mobilyalarında ürün çeşitliliği açısından bir mobilya çarşısını andıran ONSA Mobilya Plaza’nın, bu alanda pek çok ihtiyacın karşılanabileceği bir adres olduğunu dile getirdi.

Moon Stone’da özel tasarım

Haberin Devamı

İZMİR’de sekiz yıldır takı tasarımı yapan Bahar Güneş, Alsancak’ta “Moon Stone” markası altında açtığı işyerinde özel tasarımlarıyla iddiasını sürdürüyor. Müşterilerinin zevk ve tarzına göre tasarım yapan Güneş, her modelden sadece bir adet üretiyor. Tek ve benzersiz tasarımlarla isminden söz ettiren genç girişimci, “Takılarımda özellikle Osmanlı kültürünü ve otantik modelleri kullanmaya özen gösteriyorum” dedi. İzmirli kadınların Avrupa modasını yakından takip ettiğini söyleyen Güneş, Türkiye’nin değişik illerinden müşterileri olduğunu söyledi.

Deri döşemede Ercü rakipsiz

BORNOVA 3. Sanayi’de sekiz yıldır hizmet veren Ercü Oto, İtalya’dan getirdiği özel deri ile araçların koltuklarını, direksiyonunu ve içini yarı fiyatına kaplıyor. Ercü Oto’nun sahibi Ercüment Poyraz, “Özgörkey, Eröz, Has Otomativ gibi BMW, Audi ve Mercedes satışı yapan firmaların işlerini yapıyoruz. Oto deri döşeme, direksiyona deri kaplama, cabrio araçların tente yapımı, araç sunroof tamiri gibi hizmetler veriyoruz. sıfır araç alırken kumaş döşemeli alın, orijinalinin yarı fiyatına deri ile kaplayalım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!