Akdeniz işdünyası İspanya'da buluştu

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz işdünyası İspanyada buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2008 00:00

Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği'nin Barselona toplantısının gündemini küresel kriz oluşturdu. Oda yöneticileri, "Kenetlenme zamanı" dedi.

İSTANBUL Ticaret Odası'nın başkanlığını yürütüp, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) ortak üyesi olduğu Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) İspanya'nın Barselona kentinde biraraya geldi. Gündemin en önemli maddesini küresel mali krizin oluşturduğu 19. Genel Kurul'a EBSO Başkanı Tamer Taşkın, Muğla Ticaret Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer katıldı.

Turizm ilişkileri

ASCAME bünyesinde bulunan turizm, tahkim, kadın girişimciler, işbirliği, eğitim, uluslararası ilişkiler komisyonlarının toplantılarının da yapıldığı genel kurulda, İspanya'nın Türkiye Büyükelçisi Joan Clos moderatörlüğünde ’Akdeniz Entegrasyonunun Yeni Sınırı’ konulu panel ilgi gördü. Panelde, küreselleşme sürecinin daha fazla işbirliği yapılmasını mecbur kıldığı ve bu nedenle Akdeniz ülkelerinin birbirine daha fazla kenetlenerek işbirliği içinde hareket edilmesinin önemi vurgulandı. Genel kurulun açılışına katılan İspanya Prensi Felipe de Borbon, dünyadaki değişimlerin ve gerçekleşen son ekonomik krizin yol açtığı sorunların üstesinden gelebilmek için birarada hareket etmenin, ortak bir strateji belirlemenin önemini vurguladı.

Gelecek tartışıldı

ASCAME Başkanı Murat Yalçıntaş, Akdeniz'in bir barış denizi olması için her türlü gayreti gösterdiklerini, göstermeye devam edeceklerini ifade etti. EBSD Başkanı Taşkın da, "Bu uluslararası organizasyon çerçevesindeki toplantılarda zengin ülkelerle beraber oluyoruz, geleceği tartışıyoruz, işbirliğini görüşüyoruz. Bütün bu çabaların sonucunda yatırımlar açısından ülkemizin, bölgemizin ve en önemlisi kentimizin kazançlı çıkmasını sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!