Akciğerinde kalem ucuyla 6 yıl yaşadı

Güncelleme Tarihi:

Akciğerinde kalem ucuyla 6 yıl yaşadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2011 00:00

Menemen Menemen Haldun Koşay Lisesi son sınıf öğrencisi Nafiz Duman, 6 yıl önce ağzına götürdüğü otomatik kalemin 2 santimlik ucunu yuttu.

Haberin Devamı

Duman, o zaman yaşadıkları Erzurum’da Numune Hastanesi’ne götürüldü. Röntgen çekilmesine rağmen şeffaf kalem ucuna rastlanmadı, dışkıyla atılmış olabileceği belirtildi.

Soluk almakta güçlük çeken Nafiz iki kez aynı hastanieye gitti, zatüree tanısıyla 25 gün yatılı tedavi gördü. Aile, geçen yıl Menemen’e taşındı.  Şubat ayında top oynarken tıkanan Nafiz, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü, Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’ne gönderildi. Tıp Fakültesi Dekanı ve Çocuk Alerji ve Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, gencin sağ akciğerinin bronşunu kalem ucunun tıkadığını belirledi. Kalem ucu küçük bir operasyonla çıkarıldı.

Biri alınabilirdi

Prof. Yüksel, “Kalem ucunun çıktığı kısım akciğerin çok az hava almasını sağlamış. Hastade nefes alınması konusunda şikayet, zatürree ve iltihap yaparken akciğerin ise havasızlıktan sönmesini önlemiş. Aksi takdirde hava almayan akciğer önce büyür, ardından söner ve teki alınır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!