Ak Parti'de yarış başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Ak Partide yarış başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2015 01:23

AK Parti'den milletvekili olmak isteyenler önce teşkilat içinde yarışacak. İzmir'de pazar günü yapılacak eğilim yoklaması AK Parti Grup Başkan Vekili Naci Bostancı ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in gözetiminde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Merkezi, pazar günü İzmir teşkilatına listede görmek istedikleri milletvekili adaylarının isimlerini soracak. Temayül (eğilim) yoklamasında oy kullananlar pusulada 13 kişinin adını işaretleyecek. 13'ten eksik ya da fazla işaretleme yapılırsa pusula geçersiz sayılacak.

Seçimde yaklaşık 4 bin kişi oy verecek. 193 milletvekili aday adayından 180'i yarışa girecek. AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in gözetiminde Halkapınar Spor Salonu'nda 10.00- 16.00 saatleri arasında yapılacak seçimde her partili 13 kişinin adını yazacak. Oy pusulasında milletvekili aday adaylarının adı, soyadı, doğum tarihi ve mesleği yazacak. Adaylarının adını yazılı olduğu kutunun içine işaret konacak. 13'ten az ya da çok işaretleme yapılan pusula geçersiz sayılacak. Pusula zarfa konacak, her ilçenin zarfları ayrı çuvallanacak, mühürlenecek ve Genel Merkez'e götürülecek.

Milletvekili aday adayları salon içine alınmayacak ancak salon dışında kendilerini tanıtıp, partiliden oy isteyebilecek. Oy kullanmayacak olanlar salona giremeyecek, sadece tribünden izleyecek. Tribünde herhangi bir aday için tezahüratta bulunmak ve alkışlamak yasak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!