AK Parti'de kadın isyanı

Güncelleme Tarihi:

AK Partide kadın isyanı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2014 01:11

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak'ın yardımcıları ve yönetim kurulu üyelerinin tamamına yakını toplu istifa etti. Yapılan açıklamada, "Motivasyonu bozulduğu gibi motivasyonumuzu da bozdu. Yönetime katkı sağlamıyor. Kişisel çalışmalara ve dedikodulara girdi" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Yerel seçim öncesi belediye başkan adaylarının ardından meclis üyelerini de belirleyen AK Parti'de istifaların arkası kesilmiyor. Birçok ilçede parti yöneticileri ve seçim koordinasyon merkezi başkanı istifa ederken bu kez kadınlar isyan etti. Bornova Belediyesi'nden birinci sıra meclis üyeliği listesine yazılan Kadın Kolları Başkanı Özen Kızıırmak'a tepki gösteren kadınlar toplu istifa etti. İstifa listesinde Kızılırmak'ın yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri yer aldı.

Yapılan açıklamada, "Yaklaşık üç senedir AK Parti İzmir İl Kadın Kolları'nda Özen Kızılırmak başkanlığında, başkan yardımcılığı ve yönetim kurulu üyeleri olarak görev yapmaktayız. Bir çok arkadaşımız partimiz kurulduğundan beri görev yapmaktadır. Arkadaşlarımızın hepsi birer değerdir ve özveriyle partimiz adına mücadele vermektedir. Biz biliyoruz ki imza veremeyen bazı arkadaşlarımız da yaşanan eksikliklerin ve sıkıntıların farkında. Hareketimiz asla partimize karşı bir isyan etme değildir.Önümüzde seçimler var ve bizler aynen var gücümüzle çalışacağız.

Bizler, İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak' ın yönetimine hiçbir katkı sağlayamadığını, sürekli motivasyonu bozduğunu ve kendi motivasyonunun da sağlıklı olmadığını ,maalesef özellikle bir kadın olarak kadınların seçilmesi noktasında asla destek olmadığı gibi engel olduğunu görüyoruz. Uzun zamandır partiyi unutup kişisel çalışmalara girdiğini ,ekip içinde gruplaşma ve dedikoduların en büyük sebebinin kendisi olduğunu düşünüyoruz .Maalesef bu sıkıntılar İlçe kadın kollarımıza kadar dağıldı.Hizmet üretmek, proje üretmek yerine herkesten ve herşeyden şikayet etmek ve sadece sanal alemde çalışıyor görünmek bizi rahatsız ediyor.

Haberin Devamı

Partimize sadakatimizden hiç kimse şüphe etmesin.Sonuç ne olursa olsun isterse il başkanı olarak devam etsin. Hareketimizin hiç olmazsa uyarıcı olacağını, çalışmalar ve teşkilata sahiplenme noktasında daha dikkatli olunacağını düşünüyoruz" ifadelerine yer verildi.

İSTİFALAR İLÇELERE SIÇRADI

İzmir'de AK Parti'nin kadın yöneticileri, belediye meclis üyesi listelerinde yer bulamadıklarını öne sürerek, görevlerinden istifa etti. Bornova, Çeşme, Karabağlar ve Kiraz'da da ilçe yönetimleri görevlerini bıraktı. AK Parti Bornova Kadın Kolları İlçe Başkanı Bircan Gökalp, belediye meclis üyesi aday listelerinin eş dost ve menfaate dayalı olarak hazırlandığını öne sürerek, teşkilatların liste dışı bırakıldığını söyledi. Gökalp, AK Parti Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Özen Kızılırmak'ın Bornova'da liste başı aday gösterilmesine tepki göstererek, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Dokuz yıldır partideyim dört yıldır ilçe başkanıyım. Emeğimizin üstüne basıldı. Kadınlar Kızılırmak'ın hırslarının kurbanı oldu. Onu desteklerseniz iyisiniz ama "benim de fikirlerim var senin sözünden gitmeyeceğim' dediğiniz an işinizi bitirir. Partide kadınların önünü açmadı sadece kendini bir yerlere taşıdı. İstifadan önce yaptığımız toplantıda bizlere "gidin evinizde oturun. 35 gün sonra istifa edin' dendi. Bir de "Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olacağım. Taleplerinizi yerine getiririm çekin istifalarınızı' dedi. Bu kadar çirkinleştiler. Aday olmadığını söylediği halde liste başına yazılınca "Bakan Bey beni istedi' diyor. Üçüncü dönem meclis üyeliği oradan mı emekli olacak? Bornova listesi eşe, dosta, menfaate dayalıdır. Peşkeş çekilmiştir. Kazanamamak adına yapılmış bir listedir. Listede teşkilat yok. İlçe Başkanı Musa Çevik'in listede imzası yok. Çünkü rızası yok."

Haberin Devamı

İŞTE KIZILIRMAK'IN YÖNETİMİNDE İSTİFA EDEN İSİMLER
Nil Turan Yerel Yönetimlerden sorumlu Başkan Yardımcısı
Gül Köyüstü Seçim işlerinden sorumlu Başkan yardımcısı
Şükriye Özbinay Halkla ilişkilerden sorumlu Başkan yardımcısı
Sevil Çanakçı Siyasi ve hukuk işlerden sorumlu başkan yardımcısı
Hamide Gital Dış ilişkilerden sorumlu Başkan yardımcısı
Yurdagül Kutay Sosyal işlerden sorumlu başkan yardımcısı
Gülşen Ersöz Yönetim kurulu üyesi
Sevgi Begeç Argeden sorumlu Başkan yardımcısı
Menekşe Utlu Yönetim kurulu üyesi
Yasemin Yaşa Yönetim kurulu üyesi
Hüsniye Yaltırık Yönetim kurulu üyesi
Gülfer Derdiyok Yönetim kurulu üyesi
Nesrin Büyükpınar Yönetim kurulu üyesi
Hayriye topçu Yönetim kurulu üyesi
Nursel Akat Yönetim kurulu yedek üye
Fatma Han Yönetim kurulu üyesi
Leyla Okyay Yönetim kurulu üyesi Yedek yönetim kurulu üyesi
Yurdanur Karapınar Yönetim kurulu üyesi
Sebahat Orçuner Yönetim Kurulu üyesi
Birsen Elçikoca Yönetim Kurulu üyesi
Ayşegül Atalan Yönetim Kurulu Üyesi
Sebahat Çıplak Yönetim kurulu üyesi
Dilek Yıldız Yönetim kurulu üyesi
Aylin Kuzucu Yönetim Kurulu üyesi
Gülay Velioğlu Yönetim kurulu üyesi
Gülistan Şattekin Yedek Yönetim Kurulu Üyesi
Aysel Erbak Yedek yönetim kurulu üyesi
Esin Bacak Yedek yönetim kurulu üyesi
Nursel Çelebi Yedek yönetim kurulu üyesi
Hicran Demirhindi Ürek Yedek yönetim kurulu üyesi
Gülşah Ermişcan Yedek yönetim kurulu üyesi
Nursel Akat Yedek yönetim kurulu üyesi


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!