Ak Parti İzmir'de patronunu arıyor

Güncelleme Tarihi:

Ak Parti İzmirde patronunu arıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2014 01:26

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, bugün yönetim kuruluyla birlikte istifa etmeye hazırlanırken partide koltuğun yeni sahibinin kim olacağı sorusunun yanıtını aranıyor.

Haberin Devamı


Demokrat Parti’de birlikte siyaset yaptığı Genel Baykan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya yakınlığı ile bilinen Yıldırım Ulupınar, göreve talip olmadığını, ancak verilirse en iyisini yapacağını açıkladı. Soylu’nun Hüsamettin Cindoruk ile girdiği DP Genel Başkanlığı yarışında İzmir il başkanı olarak delegelerle birlikte kendisini destekleyen, onun seçimi kaybetmesiyle de görevinden istifa eden Ulupınar, yerel seçim öncesi AK Parti’ye katılmıştı. Soylu’ya yakınlığı devam eden Ulupınar, DHA’ya yaptığı açıklamada, göreve talip gibi gösterilmesinden rahatsızlık duyduğunu vurgulayarak, “Yerel seçim öncesinde Binali Yıldırım istedi partiye katıldım. Pazarlık etmedim, hiçbir yere aday olmadım. İl Başkanlığı’na da talip değilim, ama görev verilirse en iyisini yaparım” dedi.

Haberin Devamı


Kaya mesaj verdi

Teşkilatlardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mahmut Atilla Kaya’nın, pazar günü İstanbul’a giderek, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Safi’nin düğününde İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’la görüşüp, göreve talip olduğu mesajını verdiği öğrenildi. Kaya’ya, İzmir Milletvekili Aydın Şengül de destek veriyor. Eski İl Genel Meclisi üyesi Uğur Türkan, kapatılan Yeni Şakran beldesinin eski Belediye Başkanı İbrahim Ethem Yorulmaz ve Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya’nın da yoğun kulis yaptığı öne sürüldü.


İşadamlarına teklif

İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın Karabağlar Belediye Başkan adayı Necip Kalkan’a aday olması için ısrarcı olduğu, ancak Kalkan’ın istemediği, Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener ile Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) eski Başkanı Cemal Elmasoğlu’na teklif götürüldüğü, onların da işlerinin yoğunluğunu gerekçe göstererek reddettiği öğrenildi. Bayraklı Belediye Başkan aday adayı olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Abdurrahman Çabuk, Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, İl Hakem Heyeti Başkanı Bülent Delican’ın başkanlık için yoğun kulis yaptığı ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!