Ak belediyeler kardeş oldular

Güncelleme Tarihi:

Ak belediyeler kardeş oldular
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 14:24

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, büyükşehir belediyesi AK Parti’de olmayan illerdeki AK Partili ilçe belediyelerinin hizmette dışlandığını söyledi. Özhaseki, bu nedenle AK Partili bu belediyeler arasında ’kardeş belediye’ projesi başlattıklarını açıkladı. Bu kapsamda İzmir’de AK Partili yedi ilçe belediyesi ile Kocaeli, Ankara, Konya ve Kayseri’deki AK Partili yedi ilçe belediyesi kardeş yapıldı.

Haberin Devamı

Ak belediyeler kardeş oldular


AK Parti’nin sosyal işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’ın partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısına yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki de katıldı. Özhaseki, dışlanmış hizmet edilemeyen belediyelerin yanında olmak amacıyla ’kardeş belediye’ projesini hazırladıklarını, İzmir’de AK Parti yönetiminde yedi ilçe belediyesi ile İstanbul, Kocaeli, Ankara, Konya ve Kayseri’de AK Partili yedi ilçe belediyesini kardeş yaptıklarını söyledi. Torbalı-Altındağ (Ankara), Selçuk- İzmit (Kocaeli), Kınık- Zeytinburnu (İstanbul), Ödemiş- Fatih (İstanbul), Menderes- Selçuklu (Konya) Kemalpaşa - Bahçelievler (İstanbul), Kiraz- Melikgazi (Kayseri) belediyeleri kardeş oldu.

Özhaseki, kardeşlikte sınır olmadığını, yardımlaşmaya ölçü getirmediklerini, teknik eleman, proje, araç takviyesi ve maddi desteğe kadar her konuda belediyelerin birbirlerine destek olacaklarını ifade etti.

’21 YIL ZULÜM GÖRDÜM’

Kayseri’de 21 yıl belediye başkanlığı yapan Özhaseki, AK Parti olarak ideolojik değil hizmet odaklı olduklarını vurgulayarak şunları söyledi:

"Belediyelerde ideolojik davranmayacağız. Bizler hizmet belediyeciliği yapıyoruz. Mazeret bulunmayacak. Kimse ağlamasın ’paramız vardı yoktu, paramızı kesiyorlardı’ demesin. Ben 21 yıl belediye başkanlığı yaparken adeta zulüm gördüm. Günümün yarısı mahkemelerde savunma yaparak geçerdi. Deprem olduğu halde paramızı kestiler. Hiçbir müdür telefonumuza çıkmadı. Yolun bir tarafından diğer tarafına boru geçecekse altı ay Karayolları’ndan izin alamazdık. Mazeret üretmeyeceksiniz, çalışacaksınız. Aday olurken kimse bu mazeretleri söylemedi. Ayrımcılık yapmayacağız. Kimin işi gelirse yapacağız. Yeter ki istenen makul olsun. Farklı din, iman, mezhep ayrımcılık ararsanız çok sıfat bulursunuz. Erbakan derdik ki ’İnanan insan tekeden süt çıkarır’."

’DAĞDA KİMSEN VAR MI?’

Özhaseki, Doğu ve Güneydoğu’daki HDP’li belediyelerde bütçenin yüzde 90’ının personel gideri olduğunu, sınavla alınan personele "Dağda kimsen var mı, bedel ödedin mi?" gibi sorular yöneltildiğini ileri sürerek, şöyle konuştu:

"Bugün ülkemizde bizimle aynı fikirleri taşımayan çok insan var. Mardin Yeşilli İlçesi’ne suyu bile vermiyor. Tüm kaynakları devletten aldıkları halde terör örgütüne yardıma devam ediyor. HDP’li belediyeler, ki ülke genelinde 11 kadar illeri ve 100 kadar ilçeleri var, bütçeleri devletten gittiği halde bütçelerinin yüzde 90 ile personele ödeme yapıyor. Yasal oran yüzde 30 ama hizmet satın alma yoluyla taşeron işçi alıyorlar. Bütçede personel giderleri yüzde 47 görünüyor ancak hizmet satın almayla oran yüzde 90’ları buluyor. Personel alırken imtihan ediliyor. Sorular ’Bedel ödedin mi’, ’Dağda kimsen var mı?’ Hakkari Yüksekova’da yatırım oranı bütçede 2.2, Van’da 6.2, personelin dışında kimseye bir şey kalmıyor. Kayseri’de bir yıl önce personele yapılan ödeme yüzde 9’du. AK Partili Elazığ’da, Malatya’da personele yüzde 17 ödeme ayrılıyor. Onların partisi, kollamak zorunda olduğu insanlar yok mu? Başka türlü fikir taşıyorsanız bunu yapamazsınız."

Özhaseki, "Yeni yasadaki aksaklıklar belediyelerin finans gücünü artırmak, imarla ilgili sıkıntılar var. Kötü örneklere bakarak suyun akışını değiştiremeyiz. İkili davranan, ayrım yapan, kastı olarak hizmetleri yapmayan belediyelere karşı yaptırımın olması gerekir. Devlet size en sıcak en sempatik şekilde yaklaştığı halde devletin kaynağını teröre aktarıyorsanız bunun için başka türlü önlemlerin alınacağı aşikar. Geminin kaptanı iseniz geminin su almasına izin vermemelisiniz" dedi.

Haberin Devamı

Ak belediyeler kardeş oldular



’İKİ SOKAKTAN BİRİ AK PARTİLİ İSE ASFALTLANMIYOR’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar da büyükşehir belediyesinin AK Partili olmadığı illerde AK Partili ilçe belediye başkanlarına yönelik yasanın verdiği boşluklar kullanılarak aleyhte uygulamalar yapıldığını öne sürdü. Hotar, "İki sokaktan biri AK Partili belediyede ise asfaltlanmıyor, ayrımcılık yapılıyor. AK Partili belediyelere Denizli ve Konya’ya gidin o illerdeki gelişmeleri iki yıl aralıklarla gittiğiniz zaman göreceksiniz. İzmir’e iki yılda bir gelin. Bir il geriye gider mi? Bu kadar kaynak var ne oluyor diye soruyoruz. Vatandaşın da sormasını rica ediyoruz" dedi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!