Aile boyu uzay macerası

Güncelleme Tarihi:

Aile boyu uzay macerası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2015 01:22

İZMİR'deki, Uzay Kampı Türkiye, yaz tatili süresince düzenlediği 6 günlük yaz kamplarının yanı sıra ailelerin çocuklarıyla birlikte katılabildiği alternatif uzay macerası programları da sunuyor.

Haberin Devamı

Yaz tatilinde çocukların velileriyle birlikte zaman geçirmesini ve eğlenirken öğrenmesini amaçlayan Aile/ Çocuk Uzay Kampı programı 7-9 Ağustos tarihleri arasında düzenlendi. İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Balıkesir ve Şanlıurfa'dan gelen 19 aile, uzay mekiği-yer kontrol merkezi ve uluslararası uzay istasyonu modülünde sanal uzay uçuşu eğitimi, sıfır yer çekimi simülatöründe ağırlıksızlık, 1/6 yerçekimi koltuğunda "ay yürüyüşü", gözlemevinde teleskopla gökyüzünün incelenmesi gibi birçok etkinliğe birlikte katıldı.

Gösterdiği üstün çalışma performansıyla "Çoklu NASA Ekibi Ödülleri", "NASA Üstün Liderlik Madalyası" ve "NASA Olağanüstü Başarı Madalyası" gibi birçok ödülün sahibi olan misafir konuşmacı Ed Van Cise ile de tanışma şansına sahip olan aileler, yoğun geçen iki günün ardından mezuniyet sertifikalarını alarak kamptan ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!