Ağaçtaki arılar işlek caddeyi hareketlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Ağaçtaki arılar işlek caddeyi hareketlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2016 10:01

BALIKESİR'in Edremit İlçesi'ndeki işlek bir caddede hem vatandaşlar hem de sürücüler, bir ağaçtaki arı topluluğu yüzünden zor anlar yaşadı. Bir arıcının, ağaçtaki arı grubunu yanında getirdiği kovana alıp götürmesiyle herkes rahat bir nefes aldı.

Haberin Devamı

Kapıcıbaşı Mahallesi Çayiçi Caddesi üzerinde bulunan bir ağaçta, bal arılarının toplanmaya başladığını göreren vatandaşlar, bir süre onları izleyip, ardından dalı sallayarak başka yere göndermeye çalışsa da başarılı olamadı. Oğul veren binlerce arının ağaçta toplanması üzerine, bir arıcı çağrılarak yardım istendi. Arıcılık yapan İbrahim Can Yıldır, özel kıyafetleriyle caddeye geldi. Sürücülere ve halka zor anlar yaşatan arıları yanında getirdiği kovana almaya çalıştı. Yıldır, uzun bir sopaya bağladığı, içine şekerli su sürdüğü sepetin içine arıları almak için, ağacın dalına vurdu. Bu sırada etrafa dağılan binlerce arı, çevredekileri tedirgin etti. Kraliçe arı uzun uğraşlara rağmen daldan ayrılmadı. Bunun üzerine, Yıldır ağacın dalını kesti. Kraliçe arının kovana alınmasının ardından diğerleri peşinden toplanmaya başladı. Kovana girmeye çalışan birkaç eşek arası da bal arılarına zarar gelmemesi için öldürüldü.

Haberin Devamı

Ağaçtaki arılar işlek caddeyi hareketlendirdi

Arıcı Yıldır, ilkbaharda arıların hızla çoğalarak, bulundukları kovana sığamaz hale geldiklerini belirtti. Arı ailesinin de insanlar gibi, ikiye bölünerek yeni bir yuva kurmak istediklerini kaydeden Yıldır, "Arılar oğul vererek bölünmüşler. Önlem alınmadığı için de kaçmışlar. Oğul verildiği zaman arılar kalabalık bir topluluk halinde kovanı hızlı bir şekilde terk eder. Sonra ağacın bir dalını tercih ederler. Bu arılarda bölgemizin arısı değil, Kazdağlarına dışarıdan gelerek kovanlarını bırakmış bir arıcının olabilir. Fazla kızdırmayacak şekilde dikkatlice arıları toplamayı başardık. Beni de sadece bir tanesi elimle toplarken soktu. Bu kovanı diğer kovanlarımızın yanında dağa götüreceğim" dedi.
Arıların toplanmasıyla rahat bir nefes alan mahalle sakinleri, pencerelerini de rahat bir şekilde açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!