AFM sinemaları rekora koşuyor

Güncelleme Tarihi:

AFM sinemaları rekora koşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2007 00:33

İzmir’de 4 merkezde 25 salonda 3 bin koltuğu olan şirket, Forum Bornova Merkezi’nde yüzde 40 doluluk oranıyla Türkiye rekoru kırıyor.

AFM sinemaları rekora koşuyor
Haberin Devamı

İzmir’de dört ayrı alışveriş merkezinde 25 salon ve 3 bine yaklaşan koltuk sayısıyla 10 yılı geride bırakan AFM Sinemaları’nın Yönetim Kurulu Üyesi Berent Akdemir, son açtıkları Forum Bornova Alışveriş Merkezi’nde yüzde40’lık doluluk oranıyla Türkiye rekorunu kırdıklarını söyledi. Ege Park Bornova’da dört, Ege Park Mavişehir’de altı, Orkide Alışveriş Merkezi’nde sekiz, Forum Bornova’da yedi salonla toplam 3 bin koltuğa ulaştıklarını söyleyen Berent Akdemir, "2006 yılını 157 salonla kapattık. 2007 yılı sonuna kadar ise salon sayımızı 180’e çıkartmak amacındayız" dedi.İSTANBUL’DAN İLERİDEİzmir seyircisinden çok memnun olduklarını anlatan Akdemir, şunları söyledi: "Özellikle son dönemde hizmete açtığımız Forum Bornova’daki yedi salon ses ve koltuk teknolojileriyle İstanbul’daki salonlardan bile ileride. Bir de seyirci konusunda Forum Bornova, Türkiye ortalamasının çok ilerisinde. Dünyada sinemaların yıllık doluluk oranı yüzde 10-15 iken Forum Bornova açıldığı günden beri yüzde 40 ortalamadan aşağıya düşmüyor. Olduğumuz noktaların en iyisi diyebilirim."

Haberin Devamı

Hızla büyüyoruz2004 yılında AFM Sinema olarak halka açıldıklarında 78 salona sahip olduklarını belirten Berent Akdemir, hızla büyüdüklerini söyledi. Berent Akdemir, "Türkiye’de İstanbul’dan sonra en fazla salonumuz İzmir’de" diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!