Affetti, uyardı

Güncelleme Tarihi:

Affetti, uyardı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Olayların ardından Çevik Kuvvet’e ziyaret

Emniyet Müdürü Hasan Yücesan eylemle kendisini zora düşüren polise, ‘‘Sizi baba gibi affediyorum, ancak suçlular cezalandırılacak’’ dedi.

Polise nasihat etti

İZMİR Emniyet Müdürü Hasan Yücesan, izinsiz yürüyüş yapıp kendisine karşı gelen Çevik Kuvvet Polisi'ni yeniden düzenlenen gazino açılışı nedeniyle ziyaret etti. Yücesan'ın törenle karşılayan Çevik Kuvvet ekibi, son gelişmeler üzerine anlamlı bir konuşma dinledi.

Ben babanız gibiyim

EYLEM sırasında iki kez önlerine geçmesine rağmen durduramadığı Çevik Kuvvet Polisi'ne kırgın olmasına rağmen, ‘‘Ben sizin babanızım. Bir baba evladını nasıl affederse ben de sizi bağışlıyorum. Ancak, suçlular cezasını kesinlikle çekecek’’ diyen Yücesan uyarısını da yaptı.

Soğukkanlı olmalıyız

KANUN adamının asla kanun dışına çıkamayacağını hatırlatan Yücesan, polisin bundan sonraki süreçte daha dikkatli davranması gerektiğini söyledi, ‘‘İngiliz polisininin yüzüne gösterici tükürüyor. Ancak polis yüzünü silip görevini sürdürüyor. Sizden aynı şekilde görev anlayışı bekliyoruz’’ dedi.

Müdür Yücesan affetti, uyardı

İZMİR İl Emniyet Müdürü Hasan Yücesan, izinsiz yürüyüş yapıp kendisie karşı gelen Çevik Kuvvet Polisi'nin yeni düzenlenen gazinosunu açıp, ‘‘Suçu sabit görülen cezasını çekecek, ama ben sizi baba gibi affediyorum’’ dedi.

Soruşturma sürüyor

ÇEVİK Kuvvet Müdürlüğü'ne girişte törenle karşılanan Hasan Yücesan, daha sonra yeniden düzenlenen gazinoyu hizmete açtı. Yücesan törende, ‘‘Sizi bana karşı geldiğiniz için affediyorum. Ben sizin babanızım. Bir baba evladını nasıl affederse ben de sizi bağışlıyorum. Ancak, suçu sabit görülen her kim olursa olsun cezasını kesinlikle görecek. Müfettişler soruşturma kapsamındaki çalışmalarını sürdürüyor. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Kanun adamının kanunların dışına çıkması gibi bir durumun söz konusu olamaz’’ dedi.

Modernizasyona gidilecek

TÜRKİYE'nin çok zor şartlardan bugünlere geldiğini anlatan Yücesan, ‘‘Bizim zamanımızda Kırıkkale tabanca bile yoktu. Biz bu tabancalarla nice çarpışmalar yaptık. Sabrediniz, çok kısa zamanda her türlü techizat modernizasyonu gerçekleştirilecektir’’ dedi.

İngiliz polis örneği

POLİSİN görevinin çok güç olduğunun farkında olduğunu ifade eden Yücesan, İngiliz polisini örnek göstererek,‘‘İngiliz polisininin yüzüne gösterici tükürüyor. Ancak polis o tükrüğü silip görevine devam ediyor. Soğukkanlılığını yitirmiyor. Sizden de aynı şekilde görev anlayışı bekliyoruz. Bundan sonra daha dikkatli olacaksınız. Terörist sizi daha çok tahrik edecek. Belki yine arkadaşlarımız şehit olacak. Ama bizler bu ülke için görevimizi vakar ve gurur içinde layıkıyla yapacağız’’ dedi.

Karataş'tan Çevik Kuvvet uyarısı

CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, birçok kentte topluca eylem yapan polistesi Çevik Kuvvet birimini eğitenlerin bu tabloyu yarattığını söyledi. Karataş, İzmir'de Çevik Kuvvet birimine laiklik karşıtı yayınlardan başka yayın sokulmadığını söyledi, ‘‘Oruç tutmayana çay bile vermiyorlar’’ dedi.

İZMİR Emniyet Müdürü Hasan Yücesan'ın olayları önleme konusundaki girişimin takdirle karşıladıklarını, Vali Alaaddin Yüksel'in soğukkanlı davranışının iyi bir devlet adamı olduğunu gösterdiğini söyleyen CHP İl Başkanı Karataş, tek yanlı eğitilen Çevik Kuvvet biriminin Osmanlı'daki ‘‘Yeniçeri Ocağı’’ anlayışında olduğunu kaydetti.

ASKERİN de sokağa dökülmesinin tasarlanması halinde Türkiye'nin yaşayacağı kaosa dikkat çeken İl Başkanı Karataş, hükümetin konuşması gereken konuları başka kurumlara derettiğini söyledi. Karataş, ‘‘Başbakan otomobilin kontak anahtarını kaybetmiş, sağa sola düğmeye basıyor. Ancak otomobili çalıştıramıyor’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!