Adını İzmirli koyacak

Güncelleme Tarihi:

Adını İzmirli koyacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2014 01:11

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bürokratları, 7 blokta kaba inşaatların yüzde 45, 75 ve 100'ünün tamamlandığı Gaziemir Yeni Fuar Alanı’nda bilgilendirme toplantısı yaptı.

Haberin Devamı

400 milyan liralık yatırımla Temmuz ayında tamamlanması planlanan İzmir Yeni Fuar Kompleksi ile kent fuarcılığını en az 5 kat büyütmeyi hedeflediklerini belirten Kocaoğlu, “Dünyada tanınmış fuarcılık şirketleriyle çalışacağız. Her gün fuar yapılır hale getireceğiz” derken, Uluslararası İzmir Fuarı'nın vatandaşa yönelik bir sosyal aktivite olduğu için Kültürpark'ta düzenlenmeye devam edeceğini açıkladı.

Adını İzmirli koyacak

İzmir Fuarı'nın adını İzmirlilerle birlikte belirlemek istediklerini belirten Kocaoğlu, "İsim babası hemşehrilerimiz olacak. Temmuz ayından sonra ihtisas fuarlarını burada yapacağız. Kültürpark'taki fuar hollerini de kongre salonlu, sergi alanı ve halkın gezebileceği mücevher, kitap, hediyelik eşya fuarları yapılacak şekilde düzenleyeceğiz. Yeni Fuar'a monoray ve raylı sistemle ulaşımı sağlayıp, İzmirlilere yerini benimsettikten sonra tüm fuarları ileriki yıllarda buraya taşıyabileceğiz” dedi.
Dünyada hiçbir belediyenin bu kadar büyüklükte bir yatırımı tek başına yapmadığına dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi fuar için borçlanmadan, kendi bütçesi ile bu yatırımı hayata geçiriyor. Bu da bizim kentin ekonomisi, yerelde kalkınma fuarcılık ve kongre sektörünün gelişmesiyle ilgili hedefimizde sadece ve sadece belediyenin gücü ve kaynaklarıyla ne noktaya geldiğimizin ve ileride ne noktaya gelebileceğimizin en büyü ispatı” dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN’A CEVAP

Başkan Kocaoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “İzmir'de kongre merkezi yok” sözlerinin hatırlatılması ve “Seçim öncesi bu yatırımla yanıt mı veriyorsunuz?” sorusunu şöyle cevapladı;
“İzmir Büyükşehir Belediyesi çevre ve kentin kalkınması için yapılan yatırımlar konusunda hiç destek almadı. Her belediyeye verilen ve verilmesi gereken, yani İzmirlilerin verdiği vergilerin karşılığı bütçeden aldığımız payla yaptığımız çalışmalardan bahsediyoruz. Sayın Başbakan İzmir'de bir eksik gördüyse kongre merkezi, raylı sistem, metro veya başka eksiklikler gördüyse; diğer illerde yaptığı gibi devlet bütçesinden destek vererek, kendisi yaparak veya bakanlıklara yaptırmaya muktedirdir. Biz de İzmir'e bir çivi çakanı ‘Bunu Sayın Bakan, Başbakan, hayırsever yapmıştır’ diye göğsümüzü gere gere paylaşırız. Eğer böyle bir eksiklik gördüyse teşekkür ederiz.”

Haberin Devamı

İZİN SEÇİMDEN SONRA

Fuar alanına ulaşımda ESBAŞ İstasyonu’ndan monoray yapılması projesi konusunda Karayolları Genel Müdürlüğü'nün kendi arazisinden geçmesine izin vermemesi halinde ne yapılacağı sorusuna, Kocaoğlu, şu yanıtı verdi; “Seçimden sonra artık. Seçime kadar birçok şeyler oldu, geçti. Onların üzerinde durmanın negatif söylemde bulunmanın anlamı yok. Seçimden sonra Karayolları o izni verecektir. Buraya da monoray gelecektir. Saatte 45 bin yolcu taşıyan monoray sistemleri var. Biz biraz daha düşünüp bir kısmını belki ESBAŞ'tan buraya yapmak istiyoruz. Üçkuyular metrosu ile birleştirmek istiyoruz. Bunu önümüzdeki yıllarda gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!