Acısı ortak olanların buluşması

Güncelleme Tarihi:

Acısı ortak olanların buluşması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2011 00:00

Karşıyaka’da anneleri Canay Çamlıbel’i trafik kazasında kaybeden Heval Çamlıbel Günyol, Ruşa Çamlıbel ve Osman Arman Çamlıbel ile kızları Ece’yi kurban veren Canan-Nurettin Altıntaş, yaklaşık 40 kişiyle çarşı girişinde toplandı.

Haberin Devamı

Kurbanların yakınları trafik terörüne protesto yazıları bulunan dövizler taşıdı.

Çamlıbel kardeşler, annelerinin kaza günü üzerinde olan giysisiyle değişik fotoğrafları bulunan tabloyu da sergiledi. Protesto eylemine sokak sanatçısı ‘canlı heykel’ de elinde bebek ile katıldı.

Annemiz bir kardelen

Annelerinin bir “Kardelen” olduğunu söyleyen psikolog Ruşa Çamlıbel, 5 Eylül’de Soğukkuya Zübeyde Hanım Caddesi’nde eğitim ve rehabilitasyan merkezi sahibi olan 66 yaşındaki Canay Çamlıbel’i tek yön yolda kurallara aykırı olarak geri geri gitmeye çalışan Ergün Kal’ın aracıyla çarpıp ölümüne neden olduğunu söyledi, “Sürücü hala dışarıda. Annemiz ise 34 gündür mezarda yatıyor. Bu nasıl adalet anlamış değiliz. Sürücü 8/8 asli kusurlu olmasına rağmen dışarıda dolaşıyor. Annemiz kendini eğitime adadı. Bugüne kadar yüzlerce özürlü çocuğu topluma kazandırdı” dedi.

Haberin Devamı

Osman Çamlıbel de, “Sürücü yargılanacak. Duruşmada takım elbise giyip, kravat taktı diye iyi halden az ceza alacak. Hakimlere  sesleniyorum, takım elbise giyip, kravat takan canavarlara kanmasınlar. Ceza neyse onu uygulasınlar” diye konuştu. Heval Çamlıbel Günyol da, kural ihlali sonucu insan öldürenlerin cinayet suçlamasıyla ağır cezada yargılanması gerektiğini savundu.

Serbest kalmalarına isyan

Canan-Nurettin Altıntaş, geçen hafta Karşıyaka’da aracıyla kaldırıma çıkıp 14 yaşındaki Ece’ye çarpıp ölümüne neden olan 64 yaşındaki Nuriye Aynur Köker’in de serbest bırakılmasına isyan etti. Ece’nin fotoğrafını tutan üvey anne Canan Altıntaş, “Ece öz kızım gibiydi, hiç ayrılmazdık. Onu telli duvaklı toprağa verdik. Böyle trafik yasası olmaz olsun. Ölen öldüğüyle kalıyor. Sürücüler ise dışarıda dolaşıyor” dedi. Nurettin Altıntaş da, “Biz onu güç bela bu yaşa kadar büyüttük. Ona çarpan sürücü evinde rahat rahat oturuyor. Bizler ise her gün kızımın mezarına gidiyoruz. Hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!