ABD'de Diren Dede unutulmadı

Güncelleme Tarihi:

ABDde Diren Dede unutulmadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2014 01:44

ALMANYA Hamburg’da yaşayan Diren Dede (17) eğitim için gittiği ABD'nin Montana kentinde 27 Nisan'da bir evin ahırında 'Hırsız' sanılarak ev sahibinin tüfekle açtığı ateşle öldürüldü.

Haberin Devamı

Diren'in ABD'de evinde kaldığı Kate Walker Randy Smith çifti bahçeye dev Alman bayrağı dikerek çevresini çiçeklerle donattı. Randy Smith, bahçedeki çimlerin üzerine sevdiği içecek kutuları ve dev futbol topu koyarken şöyle dedi:

Maçta saygı duruşu
"Diren kısa sürede kendisini bize, okul ve mahalle arkadaşlarına çok sevdirdi. Çok saygılı, dürüst, yumuşak bir kişiliği vardı. Spor, özellikle futbolu çok seviyordu, kısa zamanda okul takımının değişmez elemanı oldu. Olayın şokunu atlatamadık. Onun bizi bırakıp gittiğine inanamıyoruz. Bizi Türkiye'ye götürüp ülkesini tanıtacağını söylüyordu. Biz onu asla unutmadık, yaşadığı yerleri gidip ziyaret etmek istiyoruz."
Montana'da öğrenim gördüğü Big SKY Okulu’nun bahçesinde ise okul ve futbol takımındaki arkadaşları anma gecesi düzenledi. Geceye yaklaşık 300 öğrenci katıldı. Ellerinde mumlarla gelen arkadaşları Dede için açılan deftere anılarını yazdı. Okulun futbol takımı, Missoula Strikers ile son maçında Diren Dede için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Maç esnasında topladıkları 5 bin doların ise Dede'nin ailesine ulaştırılacağı belirtildi.
Diren Dede'yi öldüren evli ve 1 çocuk babası Marcus Kaarma'yı (29) Montana Eyalet Mahkemesi’nin ön duruşmada 30 bin dolar kefaletle serbest bırakması talihsiz gencin
arkadaşlarını ve ABD'li aileyi isyan ettirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!