87’sinde derinlik tutkusu

Güncelleme Tarihi:

87’sinde derinlik tutkusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

MARMARİS'e tatile gelen 87 yaşındaki İngiliz emekli hemşire Marian Lockwood, yaşamının ilk sualtı dalışını, evliliğinin 60'ncı yılında Europen Dalış Merkezi'nde yaptı. Marian Lockwoood, eğitmenler nezaretinde gerçekleştirdiği dalışta, 40 dakika sualtında kaldı.

İNGİLTERE'nin Yorkshire kentinde yaşayan ve eşi 88 yaşındaki Albert'le Marmaris İçmeler'de tatil yapan 87 yaşındaki emekli hemşire Marian Lockwood, 60'ncı evlilik yıldönümünü farklı kutlamak istedi. Eşi, Europen Dalış Okulu'nda birlikte dalma teklifini geri çevirince Marian sağlık raporu alarak merkezin yolunu tuttu.

DALIŞ, okulun altı yıllık eğitmeni Martin Burge'nin gözetiminde Akvaryum Koyu'nda gerçekleşti, 8 metreye kadar inildi. Hayalini gerçekleştiren ve denizin derinliklerinde 40 dakika geçiren Lockwood, ‘‘87 yılımı karada iyi kötü geçirdim. Macerayı, riski severim. Denizaltını merak ettim. Sualtında ayrı dünyada yaşadığımı sandım. Gelecek yıl yine Marmaris'te dalacağım. Güzel anılarla ayrılıyorum. Marmaris'in reklamını benden daha iyi yapan olmayacağına emin olmanızı isterim’’ dedi.

Eğitmen de şaşırdı

87 yaşındaki İngiliz turiste eşlik eden Martin Burge, ‘‘Yaşı çok ileri olduğu için korktuk. Şimdiye kadar 70 yaşın üzerindekilerle dalmamıştık. Fakat son derece hayat dolu ve sağlıklı görünüyordu. Herkesten olduğu gibi ondan da sağlık raporu istedik. Sağlık ocağından getirdiği raporda dalışa engel durum yoktu. Bizde dalışı gerçekleştirdik. Sualtında son derece rahat olduğu için 40 dakika kaldık, 8 metreye kadar indik’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!