8 yılda karar verildi 8 ayda tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

8 yılda karar verildi 8 ayda tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2011 00:00

İZMİR’in simgesi Kordon’dan Çeşme’ye uzanması planlanan, ancak 1998’de başlayan inşaatının 1999’da durdurulmasıyla atıl kalan Alsancak’taki viyadükler, ağır yük taşıyan araçlar için yapılan yolla limana bağlanırken, aktif hale getirilen yolla limandaki yeni nakil araçları Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı törenle hizmete sunuldu.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da kutlama mesajı gönderdiği törende, yıllarca atıl kalan yolun hikayesini İzmir’de bilmeyen kimsenin bulunmadığını söyleyen Bakan Yıldırım, son 8 ayda yapılan çalışmayla ortaya konan hizmeti şöyle anlattı:

Bu daha başlangıç

“1999’da bu inşaat durduruldu. Yarım kalan yol demir filizleri ve viyadük ayakları ortada kaldı. Herkes merak ediyordu, ‘Bu ayaklar hangi yüzyıldan kalma sanat eseri’ diye. Mahkeme, bürokrasi derken yıllar yılları kovaladı. Son 8 ayda aldığımız radikal kararlarla bu yolu limana bağladık. İki işi birden çözdük. İzmir’in en güzel yolu Kordon’u bir fecaatten kurtardık, aynı zamanda yarım kalan bu yolu da limana bağlayarak ağır taşıtların kente girmesini önledik. Bir taşla iki kuş vurmuş olduk.”

El ele verip çözeceğiz

Haberin Devamı

İzmir için devam eden diğer projeleri de dile getiren ve öncelikli hedefler arasında EXPO 2020’nin olduğunu belirten Yıldırım, “İzmir’in tüm sorunlarını, İzmirlinin tüm ihtiyaçlarını el ele vererek çözeceğiz. Yerel yönetimler kendi alanlarında yapabileceklerini yapacak. Biz de İZBAN’da yaptığımız gibi yine projeleri birlikte yapacağız. EXPO’yu da ıskalamayacağız.”

BAŞKAN’DAN BAKAN’A TEŞEKKÜR

Başkan Aziz Kocaoğlu, Yıldırım’a teşekkür etti, “İzmir’in en büyük problemlerinden biri Bakanımız sayesinde gerçekleşti. İzmir halkı adına teşekkür ediyorum. İzmir milletvekili olması nedeniyle bundan sonra Bakanımızdan taleplerimiz de olacak. İzmir’in ticaret, ekonomi, kalkınmada gelişmesini hep beraber sağlayacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!