600 yıllık kadim dostluğun konseri

Güncelleme Tarihi:

600 yıllık kadim dostluğun konseri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2014 01:18

Efes' Antik Tiyatrosu 14 Haziran Cumartesi gecesi 600 yıllık kadim dostluğun pekiştiği muhteşem bir konsere ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı


İki bin yılı aşan tarihinde pek çok önemli olaya tanıklık eden Efes Antik Tiyatro, bu kez dünyanın sayılı orkestralarından Varşova Senfoni'yi (Sinfonia Varsovia) konuk edecek. Şef kürsüsünde Polonya'nın milli kahramanlarından biri kabul edilen, çağımızın müzik dehalarından Krzysztof Penderecki olacak. Bu tarihi konsere solist olarak Türkiye'nin gururu sanatçılarımızdan piyanist Hüseyin Sermet katılacak.
Tarih boyunca birbirleriyle hiç savaşmamış iki ulusun Polonya ve Türkiye'nin diplomatik ilişkileri her dönemde kültürel ve sanatsal işbirliği ile güçlendi.
28 yıldır İzmir'in en kapsamlı sanat etkinliği olan Uluslararası İzmir Festivali'nin Açılış Konseri böylesi bir dostluğu sanatla pekiştirecek. Polonya- Türkiye Diplomatik İlişkilerinin 600. Yıl dönümü kutlamaları kültür etkinlikleri çerçevesinde, Polonya Cumhuriyeti Kültür ve Milli Miras Bakanlığı ile Adam Mickiewicz Enstitüsü'ne bağlı dijital bir platform olan Culture.pl işbirliği ile yapılacak konser, taşıdığı sanatsal, tarihsel ve diplomatik anlamlarıyla tarihe geçecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!