‘60 yaş kartı’nda tartışma bitmiyor

Güncelleme Tarihi:

‘60 yaş kartı’nda tartışma bitmiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2012 00:00

Sayıştay uyarısıyla kaldırılan 60 yaş kartları, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışma konusu oldu.

Haberin Devamı

AK Parti Grup Sözcüsü Kenan Çakar, basından, Büyükşehir’in, 60 yaş kartlarıyla ilgili çalışma yaptığını öğrendiklerini söyledi, “Büyük mutluluk duyduk. Yanlışın neresinden dönülse kardır. Bu meclise de ana gündemde gelmedi ama belki ek gündemde gelir diye umut içindeydik. Çarşambaya kadar teknik çalışmalar yetişmiyorsa cuma günkü meclise bu düzenlemelerin getirilmesiyle İzmir’deki bir sorunun bu meclis kararıyla aşılmış olmasına vesile olacağını düşünüyor, iyi dileklerimizi paylaşmak istiyorum” dedi.

Çakar’ın bu sözlerine Başkanvekili Sırrı Aydoğan sert çıktı. Aydoğan, sorunun çözümünün hükümetten geçtiğini, Büyükşehir’in yapacağı düzenlemenin tavsiye niteliğinde olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Sayıştay, Türkiye’nin çok önemli ve köklü kuruluşlarından biri. Parlamento adına denetim yapar. Denetimleri, kararları kesinlikle uyulması gereken kurallardır. Sayıştay Kanunu’nda paraya tekabül eden yönetmeliklerin mutlaka Sayıştay’a gönderilmesinden söz eder. Bunlar yasadır. Bu kararların üst mahkemeye itirazı yoktur. 1999’dan beri 60 yaş kartını veren bu belediye yine yasalara uyarak yeni yaptığı yönetmeliği Sayıştay’a göndermiştir. Polemik yaparak, Büyükşehir Belediye Başkanı’nı zor durumda bırakmak istercesine bu tür konuşmaların olmasını Çakar’a yakıştıramadım. Biz hukuka uyuyoruz, uymak zorundayız. Bu meselelerde halkın yanındayız. Onların da temennilerine katılıyoruz ama bunun yasal zeminine uymak lazım. Bu işi kaşıya kaşıya, sanki elindeki imkanları kullanmıyormuşuz gibi yapması doğru bir hareket değil. Çakar gibi deneyimli bir politikacıya yakışmıyor. ‘Sayıştay raporları istişare mahiyetinderir’ denemez. Uymazsan tepene biniyor.”

Haberin Devamı

KATI ATIKTA İNDİRİMLİ TARİFE

Çevre ve Orman Bakanlığı’nın genelgesiyle ilçe belediyelerin 2011’in son ayında belirledikleri katı atık bedelleri vatandaşın tepkisini çekince belediyeler harekete geçti. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde; Urla, Kemalpaşa ve Bornova belediyelerinin ilçe meclislerinde aldıkları indirimli yeni tarifeler bütçe ve tüketiciyi koruma komisyonlarına sevk edildi.

Haberin Devamı

KREDİYLE 150 OTOBÜS ALINACAK

Toplantıda, ESHOT Genel Müdürlüğü’nce sonuçlandırılan ihale kapsamında 2012’de filoya katılması öngörülen 150 alçak tabanlı solo otobüsün bedelinin karşılanması amacıyla Başkan Aziz Kocaoğlu’na resmi kurumlar nezdinde her türlü işlemin yapılması, sözleşme, taahhütname imzalanmasıyla ilgili bankalar nezdinde işlem yapmak üzere yetki verilmesine ilişkin önerge oybirliğiyle komisyona sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!