5'inci Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

5inci Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2014 01:40

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde, 5'inci Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılış töreni yapıldı.

Haberin Devamı

İlki 2010 yılında gerçekleştirilen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın beşincisinin açılış töreni bugün saat 11.00'de Tariş Çırçır Depoları Fuar Alanı'nda gerçekleştirildi. Açılış törenine, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, CHP'li Muğla Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Osman Gürün, CHP'li Milas Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhammet Tokat, oda ve derneklerin başkanları, muhtarlar, gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Expo Link Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan, katılmak isteyen firmaların 1 ay öncesinden fuar alanını doldurduğunu söyleyerek 160 firmanın katıldığı fuarın 2 Mart tarihine kadar açık kalacağını ifade etti.

Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici , Milas'ın özellikle zeytincilik ve kültür balıkçılığıyla ön sırada yer aldığını belirterek fuarıyla da bölgeye örnek olduğunu kaydetti. Çiftçinin fuarlar sayesinde en son teknolojiyle buluştuğunu vurgulayan Ekici, "İlimiz uygun iklim yapısı ile birçok ürün yetiştirmesi bir ekolojiye sahip. Muğla, toprak yapısı, ürün çeşitliliği, yer altı yerüstü kaynakları ve turizm merkezi olması özellikleriyle ülkemizin önde gelen illerinden birisi. 1324 bin 700 hektarlık yüzölçümüne sahip ilimizin 245 bin 429 hektarında tarım yapılıyor" dedi.

Haberin Devamı

5inci Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

İLÇENİN TANITIMINDA FUARIN ÖNEMİ

CHP'li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Muğla Valisi Güvençler de ilçenin tanıtımında büyük önem taşıyan fuarda emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Tokat ve Vali Güvençer'in yaptıkları konuşmaların ardından katılan protokol tarafından fuarın açılış kurdelesi kesildi.

Fuarda yer alan stantları tek tek ziyaret eden Vali Güvençer'e ismine özel olarak hazırlanmış zeytinyağı hediye edildi. Vali Güvençer ve beraberinde bulunan protokol üyeleri gıda stantlarında yer alan ürünlerin tadına da bakmayı ihmal etmedi. Açılış töreni kapsamında MUZKAT DER üyeleri tarafından davul zurna dinletisi sunulurken, Çomakdağ Halk Oyunları Ekibi de bir gösteri yaptı. Fuar kapsamında 28 Şubat tarihinde saat 14.00'de Milas Zeytinyağı Yarışması, 1 Mart tarihinde saat 14.00'de ise Buzağı Yarışması yapılacak.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!