55 yaşını geçenlere yeni bir yuva

Güncelleme Tarihi:

55 yaşını geçenlere yeni bir yuva
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2012 14:58

Darüşşafaka Cemiyeti İzmir'in Urla İlçesi'nde yeni yatırımı Urla Yaşam'ı hizmete açtı. Tesis, yeşil ve mavinin buluştuğu Urla'da, güvenli ve çağdaş bir ortamda yaşamını sürdürmek isteyen 55 yaş üstü herkesi kucaklayacak.

Haberin Devamı

Darüşşafaka Cemiyeti İzmir'in Urla İlçesi'nde yeni yatırımı Urla Yaşam'ı hizmete açtı. Tesis, yeşil ve mavinin buluştuğu Urla'da, güvenli ve çağdaş bir ortamda yaşamını sürdürmek isteyen 55 yaş üstü herkesi kucaklayacak.
Darüşşafaka Cemiyeti ile arsa sahibi SEV Vakfı'nın geliştirdiği iş birliği sonucu hizmete giren Urla Yaşam 120 oda/suitten oluşuyor ve toplam 152 kişilik kapasitesi bulunuyor. Torasan Mahallesi 619 sokak 3/A adresinde hizmete giren Urla Yaşam'ın açılışı nedeniyle basın toplantısı düzenlendi. Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım, Türkiye'nin eğitim alanındaki ilk sivil oluşumu olan ve 149 yıldır yaşamları eğitimle değiştiren Darüşşafaka'nın, aynı zamanda kaynak çeşitliliği açısından Türkiye'nin en özgün sivil oluşumlarından biri olduğunu söyledi. Bu çalışmaların yanı sıra 1997'de rezidanslar projesini hayata geçirdiklerini anımsatan Yıldırım, ileri yaş bakımına farklı bir boyut katan ve bu alanda önemli bir boşluğu dolduran rezidansların, bir yandan Darüşşafaka için önemli bir kaynak yarattığını, diğer yandan da bağışçılara olan vefayı gösterme şansı verdiğini söyledi. Bu çerçevede bugün hizmete açılan Urla Yaşam'ı da, Darüşşafaka için sürdürülebilir kaynak yaratma çabaları çerçevesinde hayata geçirdiklerini anlatan Yıldırım, buradan elde edilecek gelirin Darüşşafaka'da okuyan çocukların eğitimine aktarılacağını söyledi. Yıldırım, “Urla Yaşam ve bünyesinde barındırdığı Özel Bakım Ünitesi, Darüşşafaka Rezidansları'nda ve Maltepe Özel Bakım Ünitesi'nde edindiğimiz deneyimi, kaliteyi, bu hizmete ihtiyaç duyan herkesle buluşturacaktır. Bu kompleks ile 2007 yılından bu yana bağışçılarımıza hizmet veren Rezidansımız B Blok ile bugün açılışını yaptığımız mülkiyeti SEV vakfına bırakılan A Blok ve halihazırda inşaatı yarım kalan C Blok da tamamlandığında ülke çapında örneği olmayan bir sağlık ve yaşam merkezi yaratmış olacağız” dedi.

Haberin Devamı


GÖZÜNÜZ ARKADA, AKLINIZ EVDE KALMAYACAK
Urla Yaşam bünyesinde yer alan Özel Bakım Ünitesi'nin, Türkiye'nin önemli toplumsal sorunlarından biri haline gelen, kendi başına yaşamını idame ettiremeyen ileri yaştaki kişilerin bakımına çözüm sunduğunu dile getiren Yıldırım, “Ünite, alanında uzman hekim, hemşire, psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve deneyimli yaşlı bakım elemanlarıyla 55 yaş üstü Alzheimer, Demans, Parkinson, Paralizi, Pleji gibi hastalıklara sahip, Dekübitis tanılı, kolostomili, ağız yoluyla gıda alamayan PEG’li ve nazogastrik sondalı veya ameliyat sonrası bakıma ihtiyaç duyan hastaların ister günübirlik ister dönemsel isterse sürekli olarak sevgi ve şefkate dayalı hizmet anlayışıyla bakımını yapılabilecek. Artık tatile, iş seyahatine çıkarken gözünüz arkada, aklınız evinizde kalmayacak” diye konuştu.

Haberin Devamı


24 SAAT KAMERALI SİSTEMLE İZLENİYOR
Ünitenin, çağın en ileri tıbbi bakım ve hasta tedavi yöntemlerini hastane atmosferinden uzak, ev sıcaklığında ve üst düzey konforla sunacağını kaydeden Yıldırım, “Altyapısı en son teknolojiye göre hazırlanan Özel Bakım Ünitesi, 36 standart, 8 süit odadan oluşuyor ve toplam 52 kişiye bakım hizmeti verebiliyor. Tüm odalar gerektiği zaman bir yoğun bakım ünitesi işlevi üstlenebiliyor. Geriatri alanında uzman sağlık ekibinin 7 gün 24 saat görev yapacağı Özel Bakım Ünitesi, aynı zamanda TV odası, dinlenme salonu, oyun odası gibi ortak yaşam alanlarını da barındırıyor” diye konuştu. Ünitede kalan sakinlerin odalarının, sağlık personeli tarafından 24 saat kamera sistemle izlendiğini anlatan Zekeriya Yıldırım, “Aynı şekilde hasta yakınları da kendilerine tahsis edilen özel şifreyle dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar diledikleri zaman hastalarının durumunu internet üzerinden takip edebiliyor” dedi.
Tertemiz havası nedeniyle “Ege'nin akciğeri” olarak bilinen Urla'da kapılarını açan ünitenin, sakinlerine doğanın içinde alternatif bir yaşam olanağı tanıdığını kaydeden Yıldırım, Urla Yaşam bünyesinde görev yapan sosyal hizmet uzmanlarının, sakinlerin sosyalleşmesi amacıyla çeşitli etkinlikler organize edeceğini de belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!