52 ÖĞRENCİ

Güncelleme Tarihi:

52 ÖĞRENCİ
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2013 11:19

İZMİR'in Buca İlçesi'nde, bir okul tarafından organize edilen şenlikte dağıtılan tavuklu pilavı yiyen öğrenciler zehirlendi. Kusma, bulantı ve karın ağrısı şikayetiyle 52 öğrenci ve 3 öğretmen hastanelere başvururken durumu ciddi olan 7 öğrenci ve 1 öğretmen gözlem altına alındı.

Haberin Devamı

Olay, dün Yenigün Mahallesi'nde bulunan Ali Kuşçu Ortaokul'unda meydana geldi. Okul yönetimi tarafından 'Pilav ve Dans Şenliği' düzenledi. Etkinlik zamanı, okul yönetimi tarafından tavuklu pilav alındı.

Tavuklu pilavı yiyen öğrenciler, ilerleyen saatlerde kusma mide bulantısı ve karın ağrısı çekmeye başladı. Aileler bunun üzerine, Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi ve Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin acil servisine başvurdu.

Hastanelere, tavuklu pilav yiyen 52 öğrenci ve 3 öğretmen gelirken tedavisi tamamlanan öğrenciler taburcu edilirken, 7 öğrenci ve 1 öğretemen gözlem altına alındı. Hastaneye gelen okul müdürü, çocukları rahatsızlanan velilerden tepki aldı. Okul Müdür'ü bir açıklama yaparken olayın polise intikal ettiğini ve bozuk tavuklu pilavları satan kişiler hakkında aştırma yaptığını belirtti. Veliler, pilavın seyyar satış yapan bir kişiden alındığı ve bu pilavın güneşin altından iki saaat bekledikten sonra öğrencilere yedirildiğini ileri sürdü.

Haberin Devamı

52 ÖĞRENCİ

Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde, tavuklu pilav yiyerek zehirlenen çocuklarını tedavi ettiren veliler, olayın sorumlusunun okul müdürü olduğunu iddia etti.

Veliler, “Okul müdürü etkinliğe katılanlardan tavuklu pilav için kişi başı 5 lira aldığını ve bu parayla dışarıdan hijyenik olmayan bir seyyar satıcıdan tavuklu pilav aldı. Biz çocuklarımızı buraya emanet ediyoruz. Buraya bir can emanet ediyoruz. Çocuk büyütmek kolay iş değil. Bir okul müdürü nasıl olur da dışarıdan bilinmeyen bir yerden sağlıksız yiyecek alır. Onun bu sorumsuzluğu yüzünden çocuklarımız içeride hasatlık. Durumu daha kötü olan çocuklarımız var. Ve bu çocuklar zehirlenme olayı yüzünden yarın derslerinden eksik kalacaklar, okullarına gidemeyecekler” dedi.

Öğrenci velileri okul müdürü ve seyyar satıcı hakkında şikayette bulunacaklarını belirtti.

Olayla ilgili soruşturma başlattıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!