50'inci yıl melodisi

Güncelleme Tarihi:

50inci yıl melodisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2015 01:09

STRATEJİK öneme sahip petrokimya sektöründe Türkiye’de ilklerin öncüsü olarak yola çıkan ve tek yerli hammadde üreticisi sıfatıyla yarım yüzyılı geride bırakan Petkim, 50’nci gurur yaşını Swissotel Büyükefes’te düzenlediği baloda kutladı. SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz ve Genel Müdür Sadettin Korkut’un ev sahipliğinde düzenlenen baloya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, Petkim yöneticileri, Azerbaycan ve Türkiye’den çok sayıda davetli katıldı.

Haberin Devamı

Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, petrokimya sanayinin ilk ve tek yerli hammadde üreticisi olan ve 2008’e kadar kamu şirketi olarak çeşitli başarılara imza atan Petkim’in özelleşmesi sonucunda yeni yatırımlar, teknolojik gelişmelerle ülkemizin sanayileşme koşusundaki sorumluluğu alabildiğince arttırdığını söyledi.
Türkiye’nin sürdürülebilir bir gelişme göstermesi için sanayileşmek zorunda olduğunu vurgulayan Korkut, her yıl ülke ekonomisine katılan 800 bin gence iş ve aş sağlama zorunluluğu olduğunu belirterek, şöyle dedi:

KALDIRAÇ GÖREVİ ÜSTLENİYOR
“Sanayi yatırımlarına özel önem göstermemiz, mevcut üretim kapasitelerimizi arttırmak, entegrasyon modellerini ülkemizle geliştirmek, gerçekleştirmek zorundayız. Sanayileşmek, iğneden ipliğe her türlü ürünü ithal etmekten kurtarmak ve yerli üretim gücünü arttırmak için sanayi tesisleri kurmak, geliştirmek zorunda olan ülkemizde Petkim ve benzeri birkaç ağır sanayi kuruluşu sayesinde sanayinin bir çok alt dalı gelişti, büyüdü. Türk imalat sanayinin temel sektörlerinden başta plastik, ambalaj, kimya , boru, boya tekstil gibi bir sektörlerin temel ve yardımcı ham maddelerini sağlayan Petkim, 50 yıldır kaldıraç görevini sürdürüyor.
Üretimimizi 1 kg fazla arttırdığımızda ülkemizin 1 kg daha az ithalat yapması ve bunun karşılığında dövizin ülkemizde kalması anlamına geliyor. Petkim’in olmadığı bir Türkiye, yüzde yüze dayanan ithalata bağımlı, dünyanın dört bir yanından üretim yapan şirketlerin insafına terk edilmiş, ihracat ise azalan bir Türkiye olacak. 2008’den itibaren artan yatırımlarıyla Petkim büyümeye devam edecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!