5 yıl sonra paylaştılar

Güncelleme Tarihi:

5 yıl sonra paylaştılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2010 00:00

İzmirli Gömlek Kralı Ömer Akın’ı geride bıraktığı servet öldükten sonra bile rahat bırakmadı. İşadamının mezarı ölümünden 10 gün sonra açıldı.

Haberin Devamı

İZMİRLİ ünlü tekstilci Ömer Akın, 8 Ağustos 1996’da Mithatpaşa Caddesi’ndeki evinde öldü. Kendisinden hayli genç olan üçüncü eşi Berrin ve ölümünden 20 gün önce doğan kızı E.A.’ya yaklaşık 20 milyon TL servet bıraktı. Ancak kardeşleri Önder ve Ümran Akın ile eski eşi Hülya Sezen, 52 yaşındaki Ömer Akın’ın genç eşi tarafından zehirlenerek öldürüldüğünü iddia etti. İşadamının tıbben baba olmasının mümkün olmadığı, çocuğun Berrin Akın’ın sevgilisi Dr. Hayrettin Akan’dan olduğu öne sürüldü. İddialar üzerine Ömer Akın’ın Pınarbaşı’ndaki mezarı, gömüldükten on gün sonra açıldı. İç organlarından alınan doku örnekleri önce İzmir, ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda incelendi ve zehirlenme olmadığı yolunda rapor verildi. Bu kez herhangi bir darbe sonucu öldürülüp öldürülmediğinin belirlenmesi için kafatasıyla diğer kemikleri bir torbaya doldurularak İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Bu incelemede de, kemiklerde herhangi bir travmaya rastlanmadı. DNA testinde ise, çocuğun babasının yüzde 62.05’lik olasılıkla Ömer Akın olduğu belirlendi.
Nesebin reddi
“Tasarlayarak adam öldürmek” suçundan dava açılan Berrin Akın ile Dr. Hayrettin Akan, bu sonuçların ardından beraat etti. Karar Yargıtay’ca da onandı. Akın kardeşler, “nesebin reddi” istemiyle açtıkları diğer davada, babalık için gerekli olan yüzde 99.72’nin altında olan DNA testi sonucuna itiraz etti. Bu kez Adli Tıp Enstitüsü inceleme yaptı. Sonuçta, küçük kızın babasının yüzde 99.97 olasılıkla babasının Dr. Akan olduğu belirlendi. Mahkemenin bu doğrultuda karar vermesiyle büyük servetin başvarisi küçük E.A., mirastan mahrum kaldı.
Bu kararın ardından anlaşmaya varan Önder Akın, Ümran Akın ve yargılama sırasında Hüseyin Özdilek’le evlenen Berrin Akın, noterde yapılan bir protokolle mirası paylaştı. Akın kardeşler, işadamının mezarındaki “Kalbimizdesin Kızı - Eşi” yazılı mermeri “Ömer Akın 1945-1996” yazısıyla değiştirdi.

NELER ALDILAR

Haberin Devamı

? Gaziler Caddesi’nde gömlek üretimi yapılan 9 katlı işhanı
? Kapılar’da 2 bin metrekare arsa
? Pınarbaşı’nda 16 dönüm arsa
? Bankada 250 bin TL nakit para, 167 Cumhuriyet altını
? Çeşme’de çeşitli miktarda 120 ayrı arsa
? Seferihisar’da 7 dönüm arsa
? Kalabak’ta 6 dönüm arsa
? Hatay’da 8 dairelik apartman ve dükkanlar
? Hatay’da 2 daire
? Narlıdere’de 2 daire
? Salihli’de 20 dönüm arazi
? Hisar Cami altında 3 katlı dükkan.

KEMİKLERİ KAYBOLDU

Haberin Devamı

? Ömer Akın’la 17 yıl evli kalan ilk eşi Hülya Sezen, yargılama sırasında adli tıp ve mahkemeler arasında gidip gelen işadamının kemiklerinin kaybolduğunu ileri sürerek, yeni bir tartışma başlattı. İşadamının kemiklerinin İstanbul’da kaldığını, mezarının şu anda boş olduğunu söyledi. Konuyu Berrin Akın’ın (Özdilek) avukatlarından Mehtap Ulaşan da doğruladı. Kardeşlerin avukatı Nihat Erdem ise kafatasının mezarda gömülü olduğunu söyledi. Adli tıp uzmanları ise iki yıl boyunca sahip çıkılmayan kemiklerin gömüldüğünü belirtti.

NOTERDE BİTTİ

? Ömer Akın’ın 20 milyon TL’lik mirası için beş yıl mücadele veren kardeşleri Önder ve Ümran Akın ile eşi Berrin Akın, 2003 yılında noterde, savaşı sona erdiren miras paylaşım sözleşmesi imzaladı. Bu sözleşmeye tarafların birbirleri hakkındaki devam eden davalardan da feragat edecekleri maddesi konuldu. Mirasın yarısını Berrin Akın aldı, yarısı iki kardeşe paylaştırıldı.

YARIN: MEHMETOĞLU AİLESİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!