400 yıllık marka yeniden canlandı

Güncelleme Tarihi:

400 yıllık marka yeniden canlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2011 00:00

Fransa’da barok döneminde asillere ve saraya hizmet veren Privenuptia atölyesinin isim hakkını 2006 yılında alan Aprive Tekstil, “Privenuptia Atelier” markasını yarattı.

Haberin Devamı

Tarihin en şatafatlı dönemlerinden biri olarak 1600’lerin Avrupası’na damga vuran barok döneminde Fransa’da saraylılara hizmet veren Privenuptia atölyesinden esinlenen tekstilciler, markalaşma, tasarım ve pazarlamada fark yaratıyor. Fransız Devrimi’nden sonra dağılan “Privenuptia Atelier”in isim hakkını alan Aprive Tekstil, özel tasarımlarla 400 yılı aşkın geçmişe sahip markayı daha da yükseklere taşımayı amaçlıyor.
IF Wedding Fashion İzmir’de de tasarımlarını sergileyen firmanın Genel Müdürü Figan Özkara, 2011’de 12 şehirde şubeleşmeyi hedeflediklerini belirtti. Fransa’da hazırladıkları koleksiyonların 6 İspanyol, 4 Fransız, 3 İngiliz ve 5 İtalyan olmak üzere 18 tasarımcı tarafından oluşturulduğunu anlatan Özkara, “Privenuptia Atelier imzalı Fransa’nın en ünlü gelinlik koleksiyonunu Türkiye’ye getiriyoruz. Bir yandan da ülke çapında yapılanma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özel tasarımlardan oluşan koleksiyonumuzu her ilde tek satış noktasında müşterilerimizle buluşturacağız” dedi.

Haberin Devamı

Yüzde 40 artış

Özkara, 2010 yılındaki satışlarının önceki yıla göre yüzde 30 arttığını, bu yıl sezonun erken başlaması nedeniyle yüzde 40 artış beklediklerini kaydetti, “Ürün gamımız da bu sene çok farklı. Hem tasarımlar hem de kumaşlarda farklılık var. Hiç bir zaman durmayan bir sektörde çalışıyoruz. Türkiye’de her yıl 750 bin kişi evleniyor. Bu bizi olumlu etkiliyor” dedi.

Aşk bir masal

Privenuptia Atelier’in “Fairy Tale’ Aşk Bir Masal...” temalı bir koleksiyon hazırladığını dile getiren Figan Özkara, “Bu yıl dantel koleksiyonları hazırladık. İşlemelerde ise kar kristallerinden esinlendik. Dantel, kabarık etekler, tüller, ince dantel işlemeler ve swarovski kristalli süslemelerle buluşuyor. Her gelinlik grubuna hitap eden fiyatlarla gelin adaylarına sunuyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!