4 ton Çipura Çalacaklardı

Güncelleme Tarihi:

4 ton Çipura Çalacaklardı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2009 00:00

Milas’ta bir balık çiftliğinden 4 ton çipura çalan 6 kişi, sahil güvenlik ekiplerince suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan zanlılar arasında çiftlik bekçisi de bulunuyor.

Eksildiğini fark etti

Sürsan Su Ürünleri A.Ş.’nin sahibi Mustafa Yalamaç, Güllük Körfezi Ziraat Adası açıklarındaki çiftliğinde bir süredir balıkların eksildiğini tespit ederek, jandarma ve sahil güvenliğe ihbarda bulundu. SG 11 ile SAGET 18 botu devriye görevi yaparken iki tekneyi fark etti.

Teknelere yüklendi

Balık çiftliğinin yakınında bulunan "Yusufum" ve "İmbat" isimli 14 metrelik teknelerin yanına giden sahil güvenlik ekipleri, çiftlikteki havuzların ağlarını keserek, çaldıkları 4 ton çipurayı teknelere yüklemeye çalışan M.T., Ş.Ö., K.Y., İ.T., Ş.K. ve S.Y.’yi suçüstü yakaladı.

Değeri 28 bin TL

Zanlılardan S.Y.’nin çiftliğin bekçisi olduğu belirlendi. Yakalanan 6 kişi, balık dolu iki tekneyle birlikte Güllük Limanı’na getirilerek, jandarmaya teslim edildi. Toplam 28 bin TL değerindeki 4 ton balık ise çiftlik sahibine teslim edildi.

Çalışan ihaneti

Bir süredir olayın farkında olduğunu, ancak yıllardır ekmek verdiği çalışanının ihanetinin aklının ucuna dahi gelmediğini söyleyen Mustafa Yalamaç, "35 yıllık balıkçıyım böylesine gözü dönmüş organize hırsızlık görmedim" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!