35 Sarışın’ın esmeri şaşkın

Güncelleme Tarihi:

35 Sarışın’ın esmeri şaşkın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2011 00:00

AK Parti’ye önyargıları gidermek için 35 kadının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesini öngören ve sorun olan projenin önde gelen ismi Nilgün Yerli Gürel konuştu.

Haberin Devamı

HOLLANDA’da 30 yıl yaşayan, 23 yıldır tiyatro yazıp oynayan, evli, bir çocuk annesi Nilgün Yerli Gürel, dört ay önce İzmir’de AK Parti’den siyasete atıldı. İzmir’de partiye önyargıyı değiştirmek için Güzelbahçe İlçe Başkan Yardımcısı Filiz Çetiner’in, ortaya attığı, “35 Sarışın Kadın” projesine İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın görevlendirmesiyle giren Gürel, adeta hedef haline geldi.

Projenin asıl amacı

İzmir’de sosyal ve kültürel çevresi olan 35 kadını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştürüp akıllarındaki soru işaretlerini gidermeyi hedefleyen proje, basına yansıyıp, adı yüzünden tartışma konusu olunca iptal edildi. Akay, destek verdiği projeden çekildi. Gürel, heyecanla başlayıp hayal kırıklığıyla sonuçlanan süreci şöyle anlattı:
“İl başkanımız Akay, telefonla konuştuğu Çetiner’e, ‘Çok güzel bir proje. Size Nilgün Gürel destek verecek’ dedi ve geliştirmem için beni görevlendirdi. Çetiner ile görüşmeler yapıp projeyi geliştirdik. Kadın Kolları Genel Başkanlığı ile yürütüyorduk. Çetiner projenin adını da, ‘35 Sarışın Kadın’ koydu. Amaç, ‘sarışın’ kelimesiyle dikkat çekmekti. Elbette sadece sarışınlar değil kızıl, kumral ve esmer kadınlar da katılacaktı. Çevremdeki 100 kadına elektronik posta göndererek projeyi anlattım, Çetiner’in de çabasıyla 22 kadından katılım onayı aldık. Ancak proje basına yansıyınca kıyamet koptu ve her şey bitti.”

İçeriğe bakılmadı

Haberin Devamı

Projenin teması ve amacının unutulup, ‘Sarışın kadın’ sözüne tepki gösterilmesini anlayamadığını belirten Gürel, şunları söyledi:
“Önyargıyı yıkmak için bir şey yapmaya kalktım, sonra büyük bir çukurun içine düştüm. İzmir’de sokağa çıkıldığında herkesin belirli korkuları ve soruları var. ‘Şeriat mı gelecek? Başımız belaya mı girecek? Eğlence hayatımız mı kısıtlanacak? Yaşam alanımıza müdahale mi olacak?’ gibi kaygılar var. Biz de dedik ki ‘Madem böyle bir endişe var. Buyrun gelin sorularınızı başbakana sorun. Aranızda konuşup, tartışıp yargılayacağınıza sorun’ dedik. Yanlış anlaşılır diye düşünmedik. Çünkü iyi niyetle yola çıkmıştık. Sorun kadın ve sarışın oldu. Bu nasıl düşünce anlamadım. Kimse içeriğe bakmadı, derine inmedi. Olan projeye oldu ve iptal edildi.”

İstifa etmeyeceğim

Haberin Devamı

Projenin iptaline üzüldüğünü ancak partiden istifayı düşünmediğini vurgulayan Gürel, “Partime inanıyorum ve bu ülkede en çok eğitim ve sanata yatırım yapılmasını istiyorum. Çünkü görmeyen, anlamayan, anlamak istemeyen ruhlar var. Onlar hep kalıplarla görür ve korkar. Korkan ruh da üretken olamaz. Siyasi partideyim ama politikacı değilim. İstifa etmeyeceğim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!